Koulu määräsi hintakaton vanhempien opettajille antamille lahjoille – järjettömän hintaisille lahjoille loppu

Brittikoulu on joutunut asettamaan vanhemmille reilun 50 euron hintakaton opettajille annettaville lahjoille. Aikaisempina vuosina kyseisen koulun vanhemmat ovat tuhlanneet opettajien lahjoihin jopa satoja euroja, kertoo brittilehti The Sun.

Vanhemmat haluavat usein muistaa lastensa opettajia lahjoilla kuluneesta lukukaudesta. Maailmalla lahjojen kilpavarustelun on kuitenkin havaittu menneen varsin pitkälle.

Uutisoimme aiemmin australialaisäidistä, joka joutui muiden vanhempien syrjimäksi sen jälkeen, kun ei suostunut osallistumaan poikansa lastentarhanopettajan kalliiseen ja hulppeaan lahjaan.

Nyt eräässä brittikoulussa on jouduttu asettamaan hintakatto vanhempien opettajille antamille lahjoille.

Jouluapua-lahjoitus voi pelastaa pienituloisten suomalaisten perheen. Alla olevalla videolla "aputonttu" Marianna kertoo toiminnasta! Lue lisää täältä.
(Artikkeli jatkuu videon alla.)


Huiman kalliit lahjat saavat opettajat kiusaantumaan

Oxfordshiressä yksityinen tyttöjenkoulu St Helen and St Katharine on ilmoittanut vanhemmille, että he eivät saa käyttää tänä vuonna yli 50 puntaa [noin 56 euroa] opettajien lahjoihin.

Uudet säännöt tulivat koulussa käyttöön, kun opettajat alkoivat tuntea olonsa kiusaantuneeksi saadessaan yksityiskoulun oppilaiden rikkailta vanhemmilta yli sadan euron lahjoja.

Koulun mukaan vanhemmat ovat aikaisempina vuosina menneet niinkin pitkälle, että opettajille on annettu lahjaksi muun muassa Mulberryn käsilaukkuja sekä ravintolalahjakortteja Michelin-ravintoloihin.

St Helen and St Katherinen tyttöjen yksityiskoulu maksaa vanhemmille yli 6 000 euroa lukukaudelta.

Good Schools Guide -oppaan kirjoittaja Janita Gray kuitenkin arvostelee koulun asettamaa hintakattoa. Riskinä nimittäin on, että vanhemmat nyt ajattelevat, että 50 puntaa on normaali summa maksettavaksi opettajan lahjasta.

Äideille suunnatulla brittiläisellä keskustelupalstalla suurin osa vanhemmista on kertonut käyttävänsä opettajan lahjaan rahaa noin 5–22 euroa. Monet ovat myös sanoneet, etteivät he anna lastensa opettajille mitään.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja