Koulu keksi nerokkaan tavan vähentää huonoa käytöstä: "Se on noloa"

Koulussa päätettiin tuoda vanhemmat kouluun oppilaiden erottamisen sijaan. Rehtorin mukaan huono käytös on pudonnut puoleen.

Yhdysvaltojen West Virginiassa on keksitty uusi kurinpitotapa perinteisen määräajaksi erottamisen vaihtoehdoksi. Huonosta käytöksestä ei Huntingtonin yläasteella enää lähetetä kotiin, vaan lapsia käsitellään hiukan käänteisellä tavalla.

Jos lapsi joutuu koulussa erotetuksi jostain muusta syystä, kuin fyysisesti tai sanallisesti väkivaltaisesta käytöksestä, on vaihtoehtona myös "käänteinen erottaminen". Sen sijaan, että lapsi lähetettäisiin kotiin vanhempien luokse, vanhemmat tulevan kouluun.

– Jouduin erotetuksi koulusta monta kertaa viime vuonna. Mutta tänä vuonna en kertaakaan, kertoo yksi koulun oppilaista Justin Young.

Erotukset ja huono käytös vähentyneet

Rehtori Frank Barnettin mukaan noin 30 perhettä on osallistunut kokeiluun tänä vuonna, ja se on auttanut jo pudottamaan kahdella kolmasosalla oppilaiden erotuksia. Huonosta käytöksestä aiheutuneet ongelmat taas ovat pudonneet puolella.

Opettajille kävi jopa ilmi, että monille opiskelijoille erottaminen oli hyvä juttu, jota odotettiin ja suunniteltiin. Henkilökunta tosin yrittää nyt välttää sitä kaikin keinoin, aina kun mahdollista.

Rehtorin mukaan jokaisen oppilaan kohdalla mietitään tapauskohtaisesti, voiko käänteinen erottaminen olla varsinaisen erottamisen vaihtoehto.

– Kuka vanhempi haluaa istua luokassa? Se on noloa. Se, että vanhempasi joutuvat tulemaan ja joutuvat istumaan kanssasi, on hyvä motivaattori, kommentoi yksi vanhemmista, Stephanie Howell.

***

Näin koulukiusatun Samin elämä kääntyi parempaan – katso video!

7:16

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja