Kotkan joukkotappelussa kuoliaaksi puukottanutta esitetään vangittavaksi – uhri ystäviään tapaamaan tullut virolaisnuori

Poliisi jatkaa Kotkan joukkotappelun ja siinä tapahtuneen kuolemaan johtaneen puukotuksen selvittämistä.

Poliisilta on yhä tavoittamatta kolme tappeluun osallistunutta henkilöä, joita poliisi tavoittelee lähipäivinä. Puukotuksesta epäiltyä suunnitellaan vangittavaksi huomiseen mennessä, mutta tappeluun osallistuneiden osalta vangitsemista ei ole suunnitteilla.

Poliisi ei kommentoi puukottajan aiempaa rikostaustaa.

– Jossain asioissa on ollut poliisin kanssa tekemisissä, tutkinnanjohtaja Marko Heinonen tyytyy kommentoimaan.

Tapahtumien tarkempi kulku ja tappelun motiivi ovat yhä epäselviä.

– Osallisillekin on vielä avautumatta, mitä kaikkea on tapahtunut, kun kaikki ovat olleet enemmän tai vähemmän humalassa, Heinonen toteaa.

– Jotain keskinäistä sanaharkkaa, jonka loppupiste sitten on ollut, että terveysaseman pihalla joku pääsi hengestään.

Puukotettu virolainen

Tässä vaiheessa ei ole selvinnyt, miksi taposta epäillyllä miehellä oli mukanaan teräase. Heinosen mukaan kuulusteluissa tulee varmana tarkentumaan, miten ase oli matkaan mukaan unohtunut. Muita aseita kuin tapossa käytettyä teräasetta ei ole tapauksen tutkinnassa tullut ilmi.

Poliisilla ei ole täyttä varmuutta 19-vuotiaan uhrin syystä vierailla Kotkassa, mutta tutkinnanjohtajan tämänhetkisen käsityksen mukaan tämä oli tullut tapaamaan Kotkaan ystäviään. Uhri oli syntyjään ja kansalaisuudeltaan virolainen, mutta asunut Suomessa pitkän aikaa. Epäilty tekijä on kantasuomalainen mies.

Tällä hetkellä tutkittujen tapon ja tappeluun osallistumisten lisäksi rikosnimikkeiksi tapauksen tiimoilta tulee myös pahoinpitelyistä, kun eri henkilöiden väliset välienselvittelyt tarkentuvat tutkinnan aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja