Pohjois-Haagan puukotusta tutkitaan nyt murhan yrityksenä, puukottaja yhä karkuteillä – teko tapahtui perhetapaamisen päätteeksi

Poliisi jatkaa eilisesta Helsingin Pohjois-Haagassa tapahtuneesta puukotuksesta epäillyn miehen etsintää.

Poliisi on päätynyt tutkitaan tapauksia aiemmin ilmoitettuja rikosnimikkeitä kovemmilla nimikkeillä. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä, tapon yrityksenä ja kolmena törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisista painotetaan, että kyseessä ovat työnimikkeet, jotka voivat tarkentua tai muuttua tiedon lisääntyessä.

– Tämän hetken tiedon mukaan nämä rikosnimikkeet ovat lähimpänä. Perusteita en lähde julkisesti avaamaan, poliisista kerrotaan.

Motiivi liittyy perheen asioihin

Hyökkäyksen uhreista kukaan ei ole enää hengenvaarassa. Eilinen päivä oli uhrien osalta mennyt vammojen hoitamisessa, ja poliisi uskoon nyt pääsevänsä tutkinnassa eteenpäin myös heidän kuulemisensa osalta.

Motiivia teolle ei haluta toistaiseksi arvailla. Uhri oli epäillyn entinen puoliso. Perheellä oli ollut tapaaminen, ja teko tapahtui sen jälkeen. Poliisi ei kommentoi, millaisesta tapaamisesta on ollut kyse ja ketkä siinä oli ollut läsnä.

– Perheen asioista tässä on ollut kyse, poliisi kertoo.

Poliisi harkitsee kuvan tai nimen julkaisua

Poliisista kerrotaan, että tälläkin hetkellä poliisi harkitsee sitä, onko epäillyn nimen tai kuvan julkaisulle perusteita. Poliisin mukaan jossain tilanteissa kuvan julkaisulla voidaan aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Tehdään koko ajan sitä harkintaa, voidaanko julkaista tietoja ulkopuolisia ja tutkintaa vaarantamatta, poliisista kerrotaan.

Miehen ei tiedetä kohdistaneen väkivaltaa ulkopuolisiin. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, onko mies vaarallinen sivullisille. Tekijän mielentilasta ja ajatuksista ei ole tietoa.

Vuonna 1985 syntynyt tekijä puukotti useita ihmisiä ulkotiloissa Santavuorentie 6:n kohdalla Haagassa. 

Lue myös:

    Uusimmat