Mainos

35-vuotias kotkalainen tunnusti helsinkiläisnuoren puukotuksen – "Joukkotappelusta tulossa lisää rikosnimikkeitä"

Poliisin kiinniottama 35-vuotias kotkalaismies on tunnustanut puukotuksen, jonka epäillään todennäköisesti tappaneen joukkotappelussa menehtyneen 19-vuotiaan helsinkiläismiehen.

Joukkotappelu alkoi Kotkan Karhuvuoressa sijaitsevassa ravintolassa, jossa kahdelle seurueelle tuli riitaa. Toisesta seurueesta tappeluun osallistui kahdeksan kotkalaista henkilöä, helsinkiläis-kotkalaisesta seurueesta neljä.

Tappelu alkoi ravintolan ulkopuolella, minkä jälkeen osa henkilöistä oli siirtynyt terveysaseman pihalle. Tappelu ei poliisin mukaan kestänyt erityisen pitkään.

– Vaikuttaa siltä, että tilanne on ollut pikainen, kuvailee rikoskomisario Ari Järveläinen tapausta.

– Kyseessä oli ravintolaillan jälkeinen tilanne, joka eskaloitui joukkotappeluksi. Ei ole tullut ilmi mitään suunnitelmallisuutta tässä vaiheessa.

Epäiltyjä ja todistajia tavoittamatta

Poliisilla on yhä tavoittamatta neljä teoista epäiltyä, kolme suuremmasta seurueesta ja yksi toisesta. Lisäksi seurueisiin kuului todistajan asemassa olevia henkilöitä, joita ei myöskään ole vielä tavoitettu.

Tutkinnan keskeneräisyyden takia poliisi ei tässä vaiheessa tarkemmin tiedota tekojen motiiveista. Järveläinen arvioi, että nyt tavoitettujen henkilöiden kuulusteluissa menee tämä päivä, minkä lisäksi poliisi pyrkii saamaan kiinni mahdollisimman monta vielä tavoittamatta jääneistä.

Tapauksesta tuli hätäkeskukselle useita ilmoituksia, joista yhden teki pienempään seurueeseen kuulunut henkilö.

Osa tapaukseen liittyvistä kiinniotoista tehtiin jo lauantaiaamuyöllä, osa vasta eilen päivällä. Yksi päivällä kiinni otetuista oli taposta epäilty.

Ainakin yhtä esitettäneen vangittavaksi

Järveläinen arvioi, että taposta epäiltyä miestä tullaan todennäköisesti esittämään vangittavaksi. Tilanne arvioidaan muiden osalta myöhemmin.

– Tämän päivän aikana arvioidaan, onko tarvetta pitää kiinni vai lasketaanko vapaaksi. Muiden kuin taposta epäiltyjen osalta vangitseminen epätodennäköisempää.

Kaikkia miehiä epäillään tappeluun osallistumisesta. Lisäksi odotettavissa on epäiltyjä pahoinpitelyjä sitä mukaa, kun selviää tarkemmin, kuka on lyönyt ja ketä. Puukotusta lukuun ottamatta vaikuttaa silte, että tappelu käytiin paljain käsin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.