Kotkan henkirikoksessa outoja piirteitä: Uhri paloiteltiin, kudokset irrotettiin kuumentamalla ja maalattuja luita piilotettiin – epäilty kiistää aiheuttaneensa kuoleman

43-vuotias irakilaismies sai Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjän mukaan 43-vuotias potki ja hakkasi 35-vuotiaan tuttavansa kuoliaaksi ja sen jälkeen käsitteli ruumista monin tavoin.

Teko tapahtui kerrostalossa 26. elokuuta 2018 Kotkan Haltijantie 8 A:ssa sijaitsevassa asunnossa. Tapposyytteen mukaan 43-vuotias löi ja potki uhrin kuoliaaksi.

Asunnossa oli riidelty ja tapeltu. Alakerran naapurit olivat kuulleet meteliä. Myös asunnon veriroiskeet viittasivat tappeluun.

Naapurit kuulivat myös vaikerointia ja korinaa. He soittivat poliisille, joka kävi oven takana illalla. 43-vuotias ei kuitenkaan avannut ovea ja poliisipartio poistui paikalta.

43-vuotias otettiin kiinni vasta noin kaksi kuukautta myöhemmin 23. lokakuuta.

Syytetty kiisti syytteet. 43-vuotiaan mukaan hän ei ole tehnyt väkivaltaa erittäin hyvälle ystävälleen, vaan tämä kohtasi odottamattoman äkkikuoleman kun he olivat riidelleet.

Syytteen hautarauhan rikkomisesta hän myönsi.

- Hän ei tiennyt, että meillä voidaan tehdä oikeuslääketieteellinen tutkimus, jossa voidaan selvittää kuolinsyy. Hän oletti, että jos hänen asunnostaan löytyy ruumis, niin hän on siihen syyllinen, 43-vuotiaan avustaja.

- Jos hän olisi sen tiennyt, hän olisi soittanut poliisille. Teon jälkeen hän oli lyönyt itseään ja vaikeroinut. Hän oli sokissa.

Olivat tuttavia

Syyttäjän mukaan epäilty ja uhri olivat tuttavia. He olivat tavanneet vastaanottokeskuksessa kuusi vuotta sitten. Itse tutkinta alkoi katoamistapauksena, kun uhrin puoliso ilmoitti katoamisesta poliisille.

Puoliso oli ollut 43-vuotiaaseen yhteydessä, mutta tämä ei ollut kertonut kuolemasta, vaan valehdellut puolisolle tavanneen uhrin Amiraalin huoltamolla syyskuun alussa.

Syyttäjän mukaan 43-vuotias syyllistyi myös hautarauhan rikkomiseen. 43-vuotias oli käsitellyt ruumista pahennusta herättävällä tavalla. Tarkoituksena oli peitellä rikosta.

Syyttäjän mukaan 43-vuotias osti teon jälkeisenä päivänä Tokmannilla sähkökäyttöisen puukkosahan ja jätesäkkejä. Hän siirsi uhrin auton toiseen paikkaan pois Haltijantien talon läheltä.

43-vuotias oli kaivanut metsikköön kuopan, jonne ruumis oli tarkoitus viedä, mutta hän ei jaksanut kantaa sitä. Näin hän oli päättänyt paloitella ruumiin.

Uhri paloiteltiin

Uhri oli paloiteltu veitsellä ja sahalla. Naapurit olivat kuulleet asunnosta sahaamisen ääntä ja he luulivat, että siellä tehdään remonttia.

43-vuotias kertoi poliisille sahanneensa jalat ja kädet irti. Sen jälkeen ne oli sahattu pienemmiksi nivelistä.

Sen jälkeen ruumiinosia oli kuumennettu hellalla tai uunissa ja kudokset irroitettu.

Luut oli pesty useita kertoja.  Osa niistä oli maalattu vaalealla maalilla. Luita oli myös murrettu ja sahattu pienemmiksi. Luut oli laitettu neljäänkymmeneenviiteen pussiin, joissa oli myös mausteita ja pesuaineita.

Luut oli pudistettu niin perusteellisesti, että luuydin oli poistettu.

Pussit oli kätketty asuntoon, muun muassa keittiön sokkeliin ja uunin alle. Osan mies piilotti pakastimeen.

Luita löytyi 47

Kotietsinnässä poliisi löysi 47 luuta. Ylin luu oli solisluu ja alin jalkaterän luita. Kaikki muu ruumiista paitsi nämä luut jäivät kateisiin.

Muut osat ruumiista oli hävitetty tuntemattomalla tavalla.

43-vuotias kertoi vieneensä asunnosta yläluumiin ja pään pois. Miehen kertoman mukaan ne oli viety johonkin vesistöön Nurmijärvellä.

Syyttäjän mukaan kertomus yläruumiin viemisestä ei pidä paikkaansa, koska asunnosta löytyi kylkiluita.

Syyttäjä huomautti syytetyn työskennelleen roska-auton kuljettajana pääkaupunkiseudulla.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä ja juttu täydentyy

Lue myös:

    Uusimmat