Mainos

Kotkalla oli niin paljon lyijyä kropassaan, että se nuupahti – villieläinkeskus toivoo kotkan kohtalon herättelevän metsästäjiä ja kalastajia

Yhdysvaltain Wisconsin osavaltion villieläinkeskus Northwoods Wildlife Center löysi nuupahtaneen kotkan, joka ei jaksanut edes nostaa päätään. Nuupahtaneen linnun voinnin syy selvisi sittemmin: kotkalla oli kropassaan suuri määrä lyijyä. 

Nuupahtanut kotka kuoli maanantaina villieläinkeskuksen asiantuntijoiden hoidosta huolimatta, kirjoittaa Foxnews. Keskus on omien nettisivujensa mukaan erikoistunut villieläinten kuntouttamiseen. 

Kotkan terveydentila oli ehtinyt niin huonoksi, ettei sitä voitu pelastaa.

Keskus löysi kotkan "nuutunein kasvoin" ja niin heikkona, ettei se jaksanut nostaa päätään ylös. Kotkaa yritettiin auttaa kolmisen viikkoa. Kotkalla ei kuitenkaan ollut voimia enää elpyä lyijystä, joka oli sen verenkierrossa. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Villieläinkeskuksen mukaan kotkan kropassa ollut lyijy oli peräisin kotkan syömistä raadoista tai kaloista, joihin lyijy oli päässyt luodeista tai kalastustarvikkeista. 

Keskus kirjoittaakin Facebookissa, että he toivovat kalastajien ja metsästäjien siirtyvän lyijyttömiin kalastus- ja metsästysvälineisiin. Ylipäänsäkin olisi hyvä pohtia, mitä luontoon tuodaan. 

Keskus pitää metsästystä ja kalastusta tärkeänä osana kulttuuria ja yhteiskuntaa, mutta he toivovat harrastajien olevan entistä vastuullisempia. 

Lähde: Foxnews.com

Video: harrastajakuvaaja ikuisti upeasti kotkan laskeutumisen. 

2:27

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja