Mainos

Suloinen joutsenperhe tallentui riistakameraan – linnut tallustelivat marjametsälle sotilasmaisen säntillisessä jonossa

Riistakameraan tallentui viime keskiviikkona huvittava näky Leppävirran Kotalahdella. Kuvaan osui sievässä jonossa tallusteleva joutsenparvi. Muodostelma on herättänyt hilpeyttä niin paikallisten kuin somekansankin keskuudessa.

Iltapäiväviiden jälkeen tallentuneessa kuvassa näkyy, että liikkeellä oli kaksi aikuista joutsenta ja viisi poikasta. Joutsenet liikkuivat jonomaisessa muodostelmassa.

Petäjänmäen-Laitilanniemen metsästysseuran kameravastaava Juhani Paakkulainen arvelee, että joutsenparvi saattoi olla marjametsällä.

– Varmaksi ei voi sanoa, mutta olisivatko olleet ruokaa etsimässä. Joutsenet syövät muun muassa mustikoita ja puolukoita.

Kannas, jolla joutsenparvi liikkui, sijaitsee kahden lammen välissä.

– Voihan se olla, että joutsenet olivat siirtymässä vain kävellen toiselle lammelle, Paakkulainen pohtii.

Näky oli harvinainen 

Riistakameroilla on tarkoitus kuvata hirvien liikkeitä. Paakkulaisen mukaan joutsenten näkeminen ei ole harvinaista, mutta muodostelmassa kävelyä ei ole riistakameraan ennen tallentunut.

Kuva onkin herättänyt hilpeyttä laajalti. Paakkulaisen vaimo julkaisi kuvan Facebookissa, ja päivitys on saanut eri ryhmissä jo yli tuhat tykkäystä.

– Ihmisten reaktiot ovat olleet lähinnä huvittuneita. Ei olisi uskonut, että asia saisi näin suuret mittasuhteet, Paakkulainen nauraa.

Joutsenperheen marjareissusta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja