Kotitalousvähennys säilyy entisellään – osaatko hyödyntää sen?

Hallitus ei tehnyt muutoksia kotitalousvähennykseen ensi vuoden budjettia ja verotusta käsitellessään.

Hallitus ei vuoden 2015 budjettia ja verotusta käsitellessään puuttunut kotitalousvähennykseen, joten se säilyy entisellään eli 2 400 eurossa. Kuitenkin Suomen asuntokanta ikääntyy ja kotitalousvähennystä tarvittaisiin entistä enemmän yksittäisten asuntojen korjauksiin, muistuttaa LVI-Tekniset Urakoitsijat.

Suomalaisissa kodeissa tuntuu olevan jatkuva remontoinnin tarve, sillä viime vuosina reilu 80 prosenttia vähennyksestä on kohdistunut asunnon kunnossapitoon ja perusparannukseen, vajaa 20 prosenttia kotitaloustyöhön ja loput pari prosenttia hoiva- ja hoitotyöhön.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuva pariskunta voi saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Kotitalousvähennyksen nostaminen edes muutaman vuoden takaiselle tasolle lisäisi kipeästi tarvittavia korjaus- ja huoltotöitä, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU kertoo tiedotteessaan.

Lisää asumismukavuutta

Kotitalousvähennystä saa muun muassa kodin taloteknisiin korjaus- ja huoltotöihin niin kotona kuin vapaa-ajanasunnoillakin.

– Kotitalousvähennystä voi hyödyntää kaikkiin asumismukavuutta ja asukkaan kustannuksia säästäviin toimenpiteisin kuten vesijohtokalusteiden vaihtamiseen uusiin vettä säästäviin malleihin, WC-tilojen uusimiseen, ilmanvaihtokanavien puhdistukseen ja termostaattisten patteriventtiiliventtiilien uusimiseen, lakimies Pia Kilpeläinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä kertoo.

Energiatehokkuus kannattaa

Viime vuonna voimaan tulleet korjausrakentamisen energiatehokkuusmääräykset edellyttävät energiatehokkuuden parantamista luvanvaraisten korjaushankkeiden yhteydessä.

Mikäli suunnitelmissa on ollut kodin lämmitystavan muutos, nyt on hyvä aika aloittaa projektisuunnittelu ja työt, sillä työn osuuteen on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Koska vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu, voi projektin kuluja jakaa useammalle vuodelle.

– Rakennusten energiatehokkuutta parantavat työt kuten esimerkiksi lämmitystapamuutokset, joilla lisätään uusiutuvan energian kuten aurinko- ja maalämmön käyttöä, uudenaikaistetaan ilmanvaihtojärjestelmää ja tiivistetään rakennuksen ulkovaippaa, ovat kaikki sellaisia töitä, joihin on mahdollista hakea kotitalousvähennystä, Kilpeläinen vinkkaa.

Vinkkejä remontointiin?Tutustu Remonttimestariin Katsomossa!

Lähde: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU

Lue myös:

    Uusimmat