Pikkutytöstä asti leipomisesta pitäneen kotitalousopettaja Arja Elina Laineen työhön kuuluu muun muassa reseptien kehittämistä. Kokeilunhaluinen luonteenpiirre on avuksi luovassa työssä.
Arjan Leivontanurkka on tullut jo kymmenen vuoden ikään. Sivuston taustalla on kotitalousopettaja ja Myllyn Parhaan ruokaviestintäpäällikkö Arja Elina Laine.
– Olen pikkutytöstä lähtien tykännyt leipoa, leivonta kiinnosti vielä enemmän kuin ruoanlaitto. Pidin myös kotitalousopetuksesta ja moni sukulaisenikin oli opettaja, joten ajattelin, että haluan kotitalousopettajaksi, Laine kertoo innostuksestaan alaa kohtaan.
Valmistuttuaan Helsingin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi, Laine teki kotitalousopettajan ja kuluttajaneuvonnan sijaisuuksia vajaan vuoden verran ennen kuin päätyi töihin Myllyn Parhaalle. Nykyään työnkuvaan kuuluu ruokaviestintää eri medioihin, kuten tiedotteiden tekemistä, sekä mainosten suunnittelua.
– Reseptejä olen tässä tehnyt oikeastaan koko ajan kaikkien muiden töiden ohessa. Se onkin aika oleellinen osa tätä työtä.
– Resepteihin löytyy innoitusta niin lehdistä, ruokaohjelmista, internetistä ja toki matkoilta. Yritän kuitenkin keksiä ideoita mieluummin itse. Kai se on jonkinlainen luonteenpiirrekin, että haluaa keksiä ja kokeilla kaikenlaista uutta. Toki myös ystävien ja tuttujen kanssa keskustellessa ruoasta ja leivonnasta on syntynyt monta uutta, mielenkiintoista ideaa, joiden toteutusta olen sitten lähtenyt kokeilemaan, Laine pohtii.
Suosikkireseptiensä joukkoon Laine nostaa esimerkiksi kehittelemänsä rasvattomat kaurakeksit.
