Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kotitalousopettaja Arja Elina Laine: Haluan keksiä ja kokeilla uutta

Myllyn Paras
Julkaistu 21.01.2014 14:41

Pikkutytöstä asti leipomisesta pitäneen kotitalousopettaja Arja Elina Laineen työhön kuuluu muun muassa reseptien kehittämistä. Kokeilunhaluinen luonteenpiirre on avuksi luovassa työssä.

Arjan Leivontanurkka on tullut jo kymmenen vuoden ikään. Sivuston taustalla on kotitalousopettaja ja Myllyn Parhaan ruokaviestintäpäällikkö Arja Elina Laine.

– Olen pikkutytöstä lähtien tykännyt leipoa, leivonta kiinnosti vielä enemmän kuin ruoanlaitto. Pidin myös kotitalousopetuksesta ja moni sukulaisenikin oli opettaja, joten ajattelin, että haluan kotitalousopettajaksi, Laine kertoo innostuksestaan alaa kohtaan.

Valmistuttuaan Helsingin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi, Laine teki kotitalousopettajan ja kuluttajaneuvonnan sijaisuuksia vajaan vuoden verran ennen kuin päätyi töihin Myllyn Parhaalle. Nykyään työnkuvaan kuuluu ruokaviestintää eri medioihin, kuten tiedotteiden tekemistä, sekä mainosten suunnittelua.

– Reseptejä olen tässä tehnyt oikeastaan koko ajan kaikkien muiden töiden ohessa. Se onkin aika oleellinen osa tätä työtä.

– Resepteihin löytyy innoitusta niin lehdistä, ruokaohjelmista, internetistä ja toki matkoilta. Yritän kuitenkin keksiä ideoita mieluummin itse. Kai se on jonkinlainen luonteenpiirrekin, että haluaa keksiä ja kokeilla kaikenlaista uutta. Toki myös ystävien ja tuttujen kanssa keskustellessa ruoasta ja leivonnasta on syntynyt monta uutta, mielenkiintoista ideaa, joiden toteutusta olen sitten lähtenyt kokeilemaan, Laine pohtii.

Suosikkireseptiensä joukkoon Laine nostaa esimerkiksi kehittelemänsä rasvattomat kaurakeksit.

Monipuoliseksi maistajaksi voi oppia

Hyviksi havaittuihin resepteihin Laine kokeilee tehdä muutoksia Myllyn Parhaan tuotteilla. Reseptien tekoon on tullut varmuutta ja vahvuutta elämänkokemuksen myötä.

– Voin hakea kaukaakin ideoita ja vaihtaa vaikkapa suolaisen reseptin makeaksi. Minulla on neljä parikymppistä lasta ja lasten kasvaessa pienistä isoiksi on tullut kokeiltua paljon eri ruokia ja leivonnaisia.

Suurperheen äiti onkin joutunut käyttämään erilaisia kikkoja saadakseen lapset kokeilemaan kaikenlaisia ruokia.

– Ohrasuurimoista murrosikäiset pojat eivät pitäneet, joten vaihdoin resepteistä puolet suurimoista riisiin. Sitten ruoat kävivät kaupaksi, Laine nauraa.

Laineen mielestä on hyvä, että perheen lapset ovat elämänsä aikana maistaneet jo enemmän ruokia kuin moni ikinä. Reseptejä onkin hyvä muutella aina vähän, jotta maku kehittyy monipuoliseksi.

– Jos syö koko ajan vain samoja ruokia, ei kyllä välttämättä opikaan pitämään erilaisista mauista. Ei ole mitään vikaa siinä, jos silloin tällöin esimerkiksi syö kaupan valmisruokia, mutta jos niitä syö koko ajan, niin maku kehittyy sen mukaiseksi.


Hannakaisa Taskinen, hannakaisa.taskinen(mtv).fi

Lisää aiheesta:

Tutustu Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannen kauden kisaajiinVappuna Sami tarjoili koirilleen herkkulautasen ja sai samalla idean – valmistaa nyt huikeita koirankakkuja: "Kerran kysyttiin, voivatko tätä syödä myös ihmiset"Suomalainen menestysresepti -finalisti Marjaana Pohjola on yrittäjäluonne, joka ei voisi kuvitella tekevänsä mitään muuta: ”Olen aina ollut oman tien kulkija”Suomalainen menestysresepti -finalisti Maria Jalkaselle tarjottiin ruokamessuilla raakasuklaata - syttyi rakkaus, joka toi mukanaan elämäntyön ja perheenErika ja Lotta saavat voimaa luonnosta monen suomalaisen tavoin – nyt nuoret yrittäjät haluavat jakaa parhaat vinkkinsä retkieväiksiTanskalainen tv-kokki Mette Blomsterberg kertoo, miksi leipominen on nyt niin trendikästä: ”Kotoisaa, lämmintä ja tuttua”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • Eilen19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt