Kotikadusta tuttu Marjaana Maijala vierailee Salkkareissa – paljastaa ensimmäiset yksityiskohdat hahmostaan

1:45
Kalle paljastaa Susulle yksityiskohtia uudesta potilaastaan. Varakas leskirouva ei ole jäänyt huomaamatta myöskään eräältä toiselta Pihlajakadun asukilta - katso video!

Salatut elämät -sarjassa nähdään tänään tiistaina uusi hahmo, kun useista tv- ja elokuvarooleista tuttu Marjaana Maijala saapuu Pihlajakadulle Silvia Marklundin roolissa.

Useista suomalaisista televisiosarjoista ja elokuvista tuttu Marjaana Maijala tekee pian vierailun Salatut elämät -sarjassa. Maijalan hahmo Silvia Marklund saapuu Pihlajakadulle tällä viikolla.

– Silvia on leskeksi jäänyt rouva, joka on varmaankin vähän yksinäinen, Maijala paljastaa MTV Uutisille ensimmäiset yksityiskohdat hahmostaan.

Kuten nimestä saattaa päätellä, Silvialla on kytköksiä Pihlajakadulle. Hän on Elinan psykiatrin Robinin äiti. Näyttelijä vihjaa, että hahmo tulee lankeamaan huijarin pauloihin.

Maijala tunnustaa, että hän ei ollut seurannut Salkkareita pitkään aikaan ennen kuin hyppäsi mukaan sarjan kuvioihin.

– Täytyy sanoa, että olen katsonut Salkkareita vain silloin ihan alkuaikoina, kun mukana oli tuttuja näyttelijöitä Teatterikorkeakoulusta. Lapset ovat sen verran pieniä, että ei ole tullut perheen kanssa katsottua, hän kertoo.

Sami Uotila toki on vieläkin mukana, ja myös Pete Lattu oli minulle tuttu ennestään. Hänen kanssaan näyttelenkin Silviana.

Näyttelijä toteaa, ettei edes pyrkinyt pääsemään täysin kärryille siitä, kuka Pihlajakadun asukeista kukakin on ja mitä kaikkea hahmojen elämässä tapahtuu.

– Siinähän pitäisi olla jo tosifani, että pystyisi käsittämään koko kuvion, hän nauraa.

Maijala kertoo, että työ päivittäissarjassa oli perusajatukseltaan aivan samanlaista kuin missä tahansa muussakin tv-sarjassa.

– Se tietysti oli vähän erilaista, kun kaikki kohtaukseni kuvattiin studiossa, hän paljastaa.

– Mutta oli kivaa tehdä ja kivaa porukkaa oli kuvauksissa. Aika nopeasti kohtaukset laitetaan purkkiin, mutta ei siellä minusta ollut kiireen tuntua.

Aiemmin muun muassa Kotikadussa, Ratamossa ja Mädät omenat -sarjassa nähty Maijala kuvasi viime keväänä Bulgariassa myös saksalaista tv-sarjaa. Matka kuvauksiin sai ikävän käänteen, kun hän sairastui koronavirukseen ja joutui viettämään yksin hotellihuoneessa 17 päivää, kunnes sai negatiivisen testituloksen ja pääsi matkustamaan kotiin perheensä luokse.

– Olin siellä melkein 2,5 viikkoa kauemmin kuin piti olla. Lapsia ehti tulla kova ikävä, hän kertoo.

– Oli aika pelottavaa ja ahdistavaa sairastaa, kun ei tiennyt, mitä tapahtuu. En onneksi joutunut sairaalaan.

Näyttelijän voinnista huolehti onneksi saksalaisen kuvausryhmän lääkäri. Hän oli ainoa henkilö, joka sai käydä huoneessa. Ruoka-annoksetkin sai hakea ovelta vasta, kun henkilökunta oli ehtinyt kauemmas. Maijalan onneksi huoneessa pystyi katsomaan saksalaisia tv-kanavia.

– Osaan saksaa ja jäin koukkuun saksalaisiin tv-ohjelmiin, muun muassa Saksan Huippumalli haussa tuli tutuksi. Katsoin myös Yle Areenasta tosi paljon dokkareita.

Tänä syksynä Maijalan voi bongata Salattujen elämien lisäksi parhaillaan elokuvateattereissa pyörivästä elokuvasta Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia. Elokuva voitti syyskuussa Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnon. 

Maijala ja joukko muita elokuvan tekijöitä matkusti Venetsiaan, missä elokuva sai maailman ensi-iltansa. Näyttelijä kertoo, että festivaalit järjestetään Venetsian edustalla olevalla Lidon saarella, mutta hän piipahti yhtenä päivänä myös Venetsiassa. Näky kanaaleistaan tunnetussa kaupungissa löi ällikällä.

– Kuvittelin, että siellä olisi vähemmän ihmisiä, koska on korona-aika, mutta ei! Siellä oli aivan järkyttävän paljon ihmisiä. 

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja