Kotieläiminä pidettyjä karhuja vapautettiin luontoon Irakissa – päästettiin häkeistään väkijoukkoon: "Ne ovat traumatisoituneita"

3:48
Karhut vapautettiin vapauteen suuren väkijoukon keskellä – katso, miten operaatio sujui

Irakin Kurdistanissa vapautettiin kotieläiminä ja eläintarhoissa pidettyjä syyriankarhuja takaisin luontoon. Vaikka vapauttamisella tarkoitetaan hyvää, kerää se myös kritiikkiä.

Paikallisen eläinsuojelujärjestön johtaja Bland Brifkani kertoo, että he ovat keränneet vapautettavia karhuja ympäri Irakia.

– Nämä karhut ovat asuneet ihmisten kodeissa. Vakuutimme omistajat antamaan ne meille ilmaiseksi tai symbolista summaa vastaan.

Syyriankarhut vapautettiin niiden luonnonvaraiseen ympäristöön Gara-vuorelle Kurdistanissa, josta ne ovat lähes kokonaan kuolleet sukupuuttoon.

Eläinlääkäri ja eläinoikeusaktivisti Suleiman Saeedin mukaan karhujen, tiikerien ja leijonien pitäminen kotieläimenä on kasvava trendi varakkaiden irakilaisten keskuudessa.

Sotien vuoksi myös eläintarhoihin on jäänyt eläimiä hylättynä.

Traumatisoituneita eläimiä

Saeed kuitenkin kritisoi karhujen vapauttamista luontoon. Hänen mukaansa ne ovat traumatisoituneita, eivätkä osaa huolehtia itsestään vapaudessa. Hän pelkää, että ne hakeutuvat lähelle ihmisasutusta etsimään ruokaa.

Brifkani on eri mieltä. Hänen mukaansa karhut pärjäävät luonnossa, johon ne kuuluvat.

Samaa mieltä molemmat eläinsuojelijat ovat kuitenkin siitä, että Irakissa tarvitaan kipeästi lakeja, jotka kieltävät villieläinten pitämisen kotieläimenä.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, kuinka karhujen vapautusoperaatio luontoon sujui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja