Kotia kohti: Nuoren naisen ensiasunto ei aina ole vaatimaton

Kotia kohti -sarjan neljännessä jaksossa maalta Helsinkiin opintojen perässä muuttava Kasperiina etsii ensimmäistä omaa kotia. Löytyykö nuorelle naiselle unelmakoti halutusta Etelä-Helsingistä?

Kotia kohti -sarjan neljännessä jaksossa (ma 15.4.) Kasperiina on jättämässä lapsuudenkotinsa ja etsii ensimmäistä omaa asuntoa. Nuori nainen muuttaa Helsinkiin alkavien opintojen takia. Vaikka edessä on isoja muutoksia, hänen ei tarvitse muuttaa yksin, sillä mukana kulkee koirakaveri. Kasperiina toivoo löytävänsä asunnon Etelä-Helsingistä, keskustan läheltä.

– Punavuori, Ullanlinna, Eira, jotta koulu ja kaikki olisi lähellä. Koiran kanssa muuttamassa, joten ulkoilupaikka tai puisto pitäisi olla lähellä, hän miettii.

Ensiasunnolla huikea budjetti

Millaista kotia Kasperiina sitten etsii? Ihan vaatimattomasta ensikodista ei ainakaan ole kyse: budjetti nuoren naisen ensiasunnon ostoon on yli 450 000 euroa!

– Etsin 50–60 neliön kaksiota. Toivomuslistalla olisi, että reilun kokoinen kylpyhuone!

Mikä erikoinen toive Kasperiinalla on kotinsa suhteen? Millaista sisustusta tilaan suunnitellaan? Asuntoasiantuntija Mira Kasslin opastaa jakson aikana sijoitusasunnon saloihin ja siihen, mitä kaikkia oikeuksia ensiasunnon ostajalla on. Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen puoletaan pääsee yhdistämään vanhan kodin henkeä ja helsinkiläistä kaupunkiasumista nuoren naisen unelma-asuntoon.

Katso Kotia kohti -sarjan neljäs jakso:

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja