Kotia kohti: Näin asunnosta käydään tarjouskauppaa

Kotia kohti -sarjan 10. jaksossa Henry on yhteisasumisen jälkeen ostamassa ensiasuntoa hyvien kulkuyhteyksien varrelta.

Kotia kohti -sarjan päätösjaksossa 27.5. klo 21.00 Henry haluaa muuttaa kimppakämpästä omaan yksiöön. Nuori mies etsii ensiasuntoa Helsingin alueelta. Budjetti uutta kotia varten on 140 000 euroa.

Koti putkiremontilla?

Asuntoasiantuntija Mira Kasslin etsii Henrylle asuntoa Helsingin keskustasta, joten hän ottaa huomioon myös taloyhtiöt, joihin on tulossa putkiremontti. Näin koti on mahdollista saada ostettua tiukalla budjetilla.

– Kun ostetaan asuntoa, johon on tulossa putkiremontti, on syytä olla selvillä tulevan putkiremontin kustannuksista, Mira vinkkaa.

Putkiremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi omat asuinneliöt ja yhtiön kylpyhuoneiden määrä.

– Aina tarkkaa arviota ei löydy silloin, kun ostopäätös pitäisi tehdä. Kannattaa siis tutkia yhtiöjärjestystä ja katsoa minkä kokoisia ja kuinka paljon kylpyhuoneita on tulossa remonttiin. Yhtiössä, jossa on paljon yksiöitä ja kaksioita, liikutaan lähempänä 1000 euroa neliötä kohden.

Asunnosta tarjouskauppa

Mira löytää Henrylle loistavan kohteen, jonka alin lähtöhinta on 130 000 euroa, mutta kyseessä niin kutsuttu tarjouskauppakohde, jossa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin.

– Viime vuosina asuntokaupassa on yleistynyt "tarjouskauppa", mikä toimii samalla tavalla kuin asuntojen huutokauppa. Tarjouskauppakohteessa on ongelmana se, että koskaan ei tiedä millä hinnalla asunnon saa oikeasti ostettua, Mira kertoo ja neuvoo Henryä sijoittamaan asuntoon koko budjetin.

Saako Henry säikäytettyä muut ostajat tarjouksellaan? Millaisen ensiasunnon Henry lopulta saa? Katso Kotia kohti -sarjan viimeinen jakso:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja