Mainos

Kostunica julisti voittoaan kannattajilleen

Jugoslavian presidentinvaalien voittajaksi julistautunut Vojislav Kostunica aikoo pitää kiinni voitostaan. Hän sanoi Belgradin kaduille kokoontuneille opposition kannattajlle, ettei hän suostu kaupankäyntiin presidentti Slobodan Milosevicin kanssa.

Milosevicin vastustajat epäilevät vaalivilppiä


Sadattuhannet ihmiset juhlivat illalla ja yöllä opposition voittoa sunnuntaisissa presidentinvaaleissa.
Mielenosoittajat vaativat presidentti Slobodan Milosevicia myöntämään vaalitappionsa.

Belgradin kaduille opposition kannattajia kerääntyi arvioiden mukaan yli 200 000. -Me olemme voittaneet ja he ovat hävinneet, opposition presidenttiehdokas Vojislav Kostunica julisti puhuessaan valtaisalle mielenosoittajajoukolle. - Toista kierrosta ei tule. Enemmistö näytti tahtonsa sunnuntaina. He haluavat varastaa vaalit vaatimalla toista kierrosta, Kostunica sanoi. Hän totesi omillaan olevan myösö maailman, Euroopan Unionin ja Venäjän tuki. Kostunica lisäsi, että tuki on tärkeä, mutta ei kaikkein tärkein asia. -Tärkeintä on voima joka ilmaistiin sunnuntain vaaleissa.

Kostunica oli oppositiorintaman ehdokas presidentinvaaleissa, ja oppositio on ilmoittanut hänen voittaneen vaalit yli 50 prosentin tuloksella. Virallisen ilmoituksen mukaan Kostunica ja Milosevic jäivät kumpikin alle 50 prosentin. Maan vaalilautakunta ilmoitti eilen, että vaaleissa tarvitaan vielä toinen kierros.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.