Koskettava video: Värisokea nainen sai erityiset silmälasit – näki ensi kertaa kesäisen luonnon koko komeudessaan

Texasilainen Anesthasia sai 25-vuotissyntymäpäivänä erityiset silmälasit.

Anesthasia, 25 on punavihersokea. Syntymäpäivälahjaksi hän sai silmälasit, jotka on tarkoitettu eri asteisesta värisokeudesta kärsiville ihmisille. Kalliin, mutta sitäkin merkityksellisemmän lahjan olivat ostaneet naisen sisko ja poikaystävä.

–  Nämä huoneen seinät ainakin ovat todella rumanvärisiä, Anesthasia vitsaili ensi töikseen saatuaan lasti päähänsä.

Hän kuitenkin herkistyi silminnähtävästi, käveltyään ulos talosta lasit päässä ja pystyi ensimmäisen kerran näkemään kesäisen luonnon koko komeudessaan. Katso koskettava reaktio yllä olevalta videolta.

Tavallisesti värisokeus tarkoittaa värinäön heikkoutta, jolloin ihminen näkee joitakin värejä. Kaikki eivät näe värejä samalla tavalla. Värisokeus ja punaviherheikkous ovat yleisiä värinäön puutoksia. Usein värinäön heikkoudesta kärsivä ei itse huomaa sitä. Värisokeuden ja punaviherheikkouden havaitsemiseen on kuitenkin nopeita testejä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lasit ovat EnChroma -nimisen yrityksen valmistamia silmälaseja. Niiden toiminta perustuu värien suodattamiseen. Linssit suodattavat eri värisekoitukset siten, että eri asteisista värinäön puutteista kärsivät ihmiset pystyvät näkemään värejä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: KameraOne, EnChroma ja Terveyskirjasto

Lue myös:

    Uusimmat