Koskettava video! 36 vuotta koulupojan murhasta syyttömänä istuneet miehet näkevät läheisensä vapauteen päästyään: "En uskonut tämän päivän koittavan"

1:34
Video: Murhasta tuomitut miehet todettiin syyttömiksi – pääsivät vapauteen 36 vuoden vankeuden jälkeen.

Lähes neljä vuosikymmentä vankilassa syyttömänä. Tämän koki kolme miestä Baltimoresta, Marylandista, kunnes oikeus vapautti heidät maanantaina.

Ystävykset Alfred Chestnut, Ransom Watkins ja Andrew Stewart tuomittiin 14-vuotiaan DeWitt Duckettin murhasta elinkautiseen vuonna 1983. Chestnutin, nyt 52, pitkällinen taistelu vapauden puolesta palkittiin vihdoin maanantaina 36 vuoden syyttömänä istumisen jälkeen.

– Voi veljet, olen aina unelmoinut tästä päivästä, Chestnut sanoo liikuttuneena juuri vapauteen päästyään.

Vapaus koitti, kun tapauksen silminnäkijät peruivat puheensa miesten syyllisyydestä. Elämästään yli kaksi kolmannesta vankilassa viettäneet miehet saivat lämpimän vastaanoton läheisiltään.

– En uskonut tämän päivän koittavan. Minä vain rukoilin ja rukoilin ja pyysin jumalaa tuomaan heidät kotiin, Sarah Chestnut kertoo.

Hengailivat koululla

Miehet, tuolloin 16-vuotiaat pojat, joutuivat epäilysten kohteiksi, kun kolme tyttöä kertoi poliisille nähneensä heidän ampuneen Duckettin. Chestnut, Watkins ja Stewart lintsasivat tuona aamuna lukiosta ja hengailivat koululla, jossa Duckett tapettiin.

Koulun vartija oli kuitenkin heittänyt kolmikon ulos kello 12.45 tuona päivänä ja lukinnut ovet. Duckett ammuttiin kello 13.15. Syyttäjä sanoikin, että Chestnut, Watkins ja Stewart olisivat hiippailleet takaisin koululle ennen ampumista.

Väärät miehet syyllisiksi

Jostain syystä tutkinta keskittyi kolmeen lintsaajaan, vaikka monet silminnäkijät olivat kertoneet poliisille 18-vuotiaan Michael Willisin olleen Duckettin ampuja. Hänen oli nähty juoksevan pakoon ja hävittävän aseensa ennen poliisin tuloa paikalle.

Yhden oppilaista kerrotaan jopa kuulleen Willisin tunnustaneen ampumisen. Willis kuoli 37-vuotiaana vuonna 2002 ampumisen seurauksena.

Chestnutin, Watkinsin ja Stewartin osalta oikeus toteutui, ja uusi elämä voi alkaa. Tie vapauteen on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin helppo.

– En haluaisi sanoa tätä, mutta kävimme läpi helvetin. Se ei ollut helppoa. Näette meidän hymyilevän, olemme onnellisia vapaudestamme, mutta meillä on paljon asioita korjattavana, syyttömänä tuomittu Andrew Stewart sanoo.

Lähteet: Washington Post, CNN

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja