Koskettava jälleennäkeminen: Vakavia palovammoja vauvana saanut nainen löysi vihdoin hänestä huolehtineen hoitajan

Liki neljä vuosikymmentä Amanda Scarpineti piti tallessa kuvia, joissa hoitaja huolehtii hänestä sairaalassa.

38 vuoden jälkeen nainen, joka paloi pahasti vauvana, on kokenut jälleennäkemisen hänestä huolehtineen hoitajan kanssa.

Vuonna 1977, kun Amanda Scarpineti oli vain 3 kuukauden ikäinen, hän sai vakavia palovammoja suureen osaan kehoaan kiehuvan kuumasta voiteesta pudottuaan sohvalta höyryhengityslaitteen päälle.

Scarpineti kiidätettiin hoitoon New Yorkin Albany Medical Centreen, jossa hänestä myös otettiin valokuvat siteiden peittämänä nuoren hoitajan sylissä sairaalan vuosiraporttia varten.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Scarpineti piti kuvia kuin kalleimpia aarteitaan liki neljä vuosikymmentä tietämättä, kuka oli tuo hoitaja, joka häntä hoivasi.

– Kasvaessani lapsena palovammojen rumentamana minua kiusattiin, nälvittiin ja piinattiin. Minulla oli tapana katsella noita kuvia ja puhua hänelle, vaikken tiennyt, kuka hän oli. Minua lohdutti katsoa tuota naista, joka vaikutti niin vilpittömältä minua hoitaessaan.

Naiselle tehtiin useita leikkauksia vuosien mittaan, jotta vauriot saataisiin pienemmiksi.

Epätoivoinen etsintä

Scarpineti yritti saada selville hoitajan henkilöllisyyttä jo 20 vuotta sitten, mutta kuvat ottanut valokuvaaja ei ollut taltioinut kuvattavien nimiä. Syyskuussa hän laittoi ystävänsä ehdotuksesta kuvat Facebookiin.

– 12 tunnissa kuva oli levinnyt ja sitä oli jaettu 5 000 kertaa maanlaajuisesti. Se oli paikallistelevisiossakin seuraavana aamuna. Olin todella hämmästynyt.

Vuorokauden sisään entinen sairaanhoitaja Albanysta oli tunnistettu kuvasta. Scarpinatille kerrottiin, että sairaanhoitajan nimi oli Susan Berger, joka oli kuvien aikaan ollut 21-vuotias ja valmistunut juuri yliopistosta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Berger kertoi muistavansa Scarpinetin hyvin.

– Hän oli hyvin rauhallinen. Yleensä leikkauksista tulleet vauvat nukkuivat tai itkivät. Hän oli vain niin rauhallinen ja luottavainen. Se oli ihmeellistä.

Naiset esiteltiin toisilleen tiistaina 29.9.

– En tiedä, moniko hoitaja voi olla näin onnekas, että jotain tällaista tapahtuu, että joku muistaa sinut näin pitkän ajan jälkeen.

– Koen itseni etuoikeutetuksi olla se, joka edustaa kaikkia niitä hoitajia, jotka hänestä huolehtivat vuosien aikana, Berger sanoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat