Mainos

Koskettava esimerkki todellisesta ystävyydestä – prinssi Harry kutsui häihinsä 14 vuotta sitten tapaamansa orvon

Prinssi Harry kutsui kuninkaallisiin häihinsä 18-vuotiaan orvon Mutsu Potsanen, jonka ystävä hän on ollut jo neljäntoista vuoden ajan.

VIDEO: Harry ja Meghan julistettiin aviopariksi

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häitä vietettiin lauantaina 19. toukokuuta Windsorissa. Häiden viettoon osallistui satoja vieraita ympäri maailmaa, mutta yksi vieraista oli prinssi Harrylle todella erityinen.

Harry oli kutsunut juhlapäivänsä viettoon 18-vuotiaan Relebohile "Mutsu" Potsanen, orvon nuorukaisen, jonka prinssi tapasi ensimmäistä kertaa tämän ollessa nelivuotias. Prinssi vieraili Afrikan eteläisessä maassa Lesothossa 19-vuotiaana vuonna 2004, matkalla jonka tarkoituksena oli auttaa lapsia joiden elämään HIV ja AIDS vaikuttavat. 

Tällä matkalla Harry tapasi nelivuotiaan Potsanen orpokodissa Lesothon pääkaupunki Maserun ulkopuolella. Kaksikko ystävystyi välittömästi, sillä Potsane kiintyi Harryyn ja pysyi tämän vierellä kuin varjo. 

Vuonna 2006 prinssi Harry ja Lesothon prinssi Seeiso perustivat Sentebale-nimisen hyväntekeväisyysjärjestön. Nimi tarkoittaa "älä unohda minua" sesothon kielellä. Järjestön tarkoituksena on tuoda toivoa ja apua lapsille joiden elämään HIV ja AIDS vaikuttaa Lesothossa sekä Botswanassa. 

Vuosien ajan prinssi Harry on palannut vierailemaan Lesothoon ja Potsane on ollut paikalla joka ikinen kerta tavatakseen ystävänsä.

On siis ennen kaikkea sopivaa, että prinssi Harry teki koskettavan eleen kutsumalla Potsanen häihinsä. Potsane oli yksi kymmenestä Sentebalen edustajasta häissä lauantaina 19. toukokuuta. 

Kaunis, humaani ele on muistuttanut monia prinssi Harryn äidistä prinsessa Dianasta, joka olisi itsekin varmasti toiminut täsmälleen samalla tavalla. Harry onkin todistanut jälleen, että hänellä on sydän paikallaan aivan kuten äidilläänkin. 


Sentebalea edustamassa häissä oli järjestöä myös perustamassa ollut prinssi Seeiso.

– Nuori Harry, joka saapui ensimmäistä kertaa Lesothoon vuonna 2004, on nyt aikuinen mies joka menee naimisiin. Olen tullut tänne kaikkien Lesothon onnentoivotusten kanssa. En ole täällä vain omana itsenäni, vaan edustan koko kansakuntaa, jotka ovat kaikki niin onnellisia. 

Sentebalen puheenjohtaja John Hornby osallistui myös kuninkaallisiin häihin ja kertoi toivovansa prinssin vierailevan pian Lesothossa uuden vaimonsa herttuatar Meghanin kanssa. 

– Tiedän varmuudella, että hän tulee käymään Lesothossa ainakin muutaman kerran tämän vuoden aikana. En tiedä tuleeko Meghan hänen mukaansa, mutta olisin yllättynyt, jos prinssi ei haluaisi tuoda häntä sinne kun aika on kypsä, Hornby kertoo.

Potsane oli yksi ensimmäisten joukossa tervehtimässä vastavihittyä avioparia Windsorin linnan ulkopuolella lauantaina. Hornbyn mukaan 18-vuotiaalla Potsanella menee todella hyvin ja hän tekee töitä valmistuakseen koulusta. 

Lähde: Western Journal  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.