Prinsessa Anne 70 vuotta! Kuninkaallisen perheen kapinallisena tunnettu prinsessa sai hovilta ylevät onnittelut

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Prinsessa Anne viettää lauantaina 15. elokuuta 70-vuotissyntymäpäiviään. 

Kuningatar Elisabetin, 94, ja prinssi Philipin, 99, ainoan tyttären prinsessa Annen syntymäpäivän kunniaksi hovi julkaisi virallisella Instagram-tilillään kolme ennen näkemätöntä kuvaa prinsessasta. Anne on Elisabetin ja Philipin neljästä lapsesta toiseksi vanhin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuvat on päivityksen mukaan otettu prinsessa Annen kotona Gatcombe Parkissa tämän vuoden helmikuussa. 

Kuninkaallisen perheen jäsenet ovat tahoillaan esittäneet onnittelunsa 70-vuotispäiviään viettävälle prinsessalle. Onnittelijoiden joukossa ovat olleet muun muassa prinssi William ja herttuatar Catherine, jotka julkaisivat omat onnittelunsa myös niin ikään Instagramissa. Williamin ja Catherinen onnittelujen yhteydessä on julkaistu hyväntuulisia yhteiskuvia parista Annen kanssa. Kuvia voit selata nuolista. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Syntymäpäivänsä kunniaksi prinsessa Anne sai myös ylennyksen kuninkaallisessa laivastossa, kertoo BBC. Tästä eteenpäin Anne on armeija-arvoltaan sekä kenraali että ilmapäällikkömarsalkka. On perinteistä, että Iso-Britanniassa vanhempia kuninkaallisen perheen jäseniä kohdellaan kuin armeijan ihmisiä ja he saavat ylennyksiä vanhetessaan. 

Annen vävypojan Mike Tindallin mukaan prinsessan suunniteltuja syntymäpäiväjuhlallisuuksia on jouduttu muuttamaan koronapandemian takia. Tindall on naimisissa Annen tyttären Zara Tindallin kanssa.

– Meillä oli suunnitelmia, jotka olisivat olleet Skotlannissa, mutta luonnollisesti koronan sekä Aberdeenin tilanteen takia kaikkea on pitänyt pienentää ja rajata hieman.

– Se on sääli. Olen varma, että teemme jotain perheenä juhliaksemme hänen 70 upeaa vuottaan, hän on ihmeellinen nainen siinä mielessä, kuinka paljon hän pystyy työskentelemään vuosittain. Tulemme tekemään jotain, mutten vielä tiedä tietääkö hän, joten huuleni ovat sinetöidyt.

Prinsessa Anne on tilastojen mukaan ollut vuosien ajan yksi brittihovin kuninkaallisen perheen ahkerimmin työskentelevistä jäsenistä, jolle kertyi esimerkiksi vuonna 2019 Voguen mukaan yhteensä 506 edustustyötä. Anne on naimisissa merivoimien upseerin Timothy Laurencen kanssa.

Ollessaan nuori Anne tunnettiin brittihovin todellisena kapinallisena, joka kapinoi muun muassa tarkoin määriteltyä kuninkaallista elämää vastaan. Hän on myös ainut kuninkaallisen perheen jäsen, kenellä on rikosrekisteri, sillä vuonna 2002 hänen vapaana ollut koiransa hyökkäsi kahden lapsen kimppuun puistossa. Prinsessa on myös Vanity Fairin mukaan kerran ollut kuukauden ajokiellosta ylinopeuden takia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja