Kortilla maksamiseen merkittävä muutos – näin maksaminen tapahtuu tästä eteenpäin

Kortilla maksamiseen on tullut merkittävä muutos vuoden vaihduttua.

Suomeen otetaan käyttöön single tap -muutoksena tunnettu korttiuudistus, joka mahdollistaa lähimaksamisen summasta riippumatta.

Yli 50 euron ostokset varmennetaan jatkossakin PIN-koodilla, mutta korttia ei tarvitse enää syöttää maksupäätteeseen.

Muutoksen jälkeen lähimaksun suosion odotetaan kasvavan Suomessa entisestään.

Tanskassa lähes kaikki maksavat lähimaksulla

Lähimaksaminen otettiin Suomessa käyttöön edelläkävijämaa Tanskan tavoin varhaisessa vaiheessa, ja sen suosio maksutapana on maksujen käsittelyratkaisuja tarjoavan Netsin mukaan noussut vakaaksi.

Vuonna 2023 lähimaksua käyttää 77 prosenttia kuluttajista. Vastaavasti Ruotsissa luku on 86 ja Tanskassa jopa 94 prosenttia.

– Suomessa lähimaksamisen menestystä muihin Pohjoismaihin verrattuna on jarruttanut 50 euron raja, jonka ylittymisen jälkeen kortti on syötettävä maksupäätteeseen. Odotamme, että muutoksen jälkeen lähimaksun suosio kasvaa Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle, Netsin maajohtaja Suvi Ruoppa toteaa tiedotteessa.

PIN-koodia ei ole syytä unohtaa

PIN-koodille on edelleen tarvetta yli 50 euron maksuissa tai esimerkiksi silloin, kun kortin luvatonta käyttöä halutaan valvoa lähimaksujen määrää seuraamalla.

Single Tap on tuettuna Mastercard-, Visa-, Union Pay ja Diners & Discover -korttimaksuille.

Myös maksukortin on tuettava toimintoa. Mikäli tukea ei vielä maksukortilta löydy, maksupääte pyytää syöttämään kortin laitteeseen.

Single Tap -toiminnallisuutta ei edellytetä joissain poikkeustapauksissa, kuten rautatieasemien lippuautomaateissa.

Lue myös:

    Uusimmat