Koronavirustartunta leviää luksusristeilijällä, yli 3700 matkustajaa karanteeniin Japanissa: "Meidän ei anneta edes avata hyttien ovia"

3:10
Video: Luksusristeilijä karanteeniin Japanissa koronaviruksen takia – yli 3700 ihmistä on jumissa laivalla 14 päivää

Yli 3700 ihmistä on joutunut karanteeniin Japanissa, kun luksusristeilyalukselta löydettiin koronavirustartunta, kertoo The Guardian. Yhteensä aluksella on vahvistettu 10 tartuntaa tähän mennessä.

The Diamond Princess -luksusristeilijää estettiin lähtemästä Japanin Jokohaman satamasta maanantaina, koska laivalla aiemmin matkustaneella henkilöllä vahvistettiin koronavirustartunta. 

Noin 80-vuotias matkustaja oli matkannut aluksella viime kuun lopulla, ja hänellä vahvistettiin tartunta kotikaupungissaan Hongkongissa risteilyn jälkeen. 

Laivan matkustajat ja miehistö tarkastettiin tartuntojen varalta. Tähän mennessä on vahvistettu 10 tartuntaa. Heistä kaksi on australialaisia, kolme japanilaisia, kolme hongkongilaista ja yksi yhdysvaltalainen. Lisäksi yksi miehistön filippiiniläinen jäsen on sairastuneiden joukossa. Heidät on tuotu maihin ja viety sairaalahoitoon.

Ihmiset lukittuina hytteihin

Karanteeni kestää viranomaisten mukaan 14 päivää. 

Brittiläinen matkustaja David Abel on ollut Diamond Princessilla kaksi viikkoa jo ennen karanteenia. Hän kertoo The Guradianille, että ihmiset ovat käytännössä lukittuina hytteihinsä.

– Meidän ei anneta edes avata hyttien ovia tai mennä käytävään. He tuovat meille ruokaa koputtamalla oveen, Abel kuvailee. 

– Olen pahoillani niiden matkustajien puolesta, jotka halusivat säästää rahaa ja varasivat sisähytit – heillä ei ole yhtään luonnonvaloa tai raitista ilmaa, hän kertoo.

Laivayhtiö kertoo, että matkustajille tarjotaan internetyhteys ja puhelin, jotta he voivat olla yhteydessä läheisiinsä karanteenin aikana.

Toinen risteilyalus myös karanteenissa

Myös toinen risteilyalus on joutunut karanteeniin. Hongkongissa noin 1800 matkustajaa ja miehistön jäsentä seisoo satamassa, koska 30 henkilökunnan jäsenistä on koronavirustartunnan oireita, kuten kuumetta. 

Kiinassa leviävään uuteen koronavirukseen on kuollut jo ainakin 490 ihmistä. Myös todettujen tartuntojen määrä nousee yhä ja on nyt yli 24 300, maan viranomaiset kertovat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja