Koronaviruspandemian aiheuttama testikatkos huolestuttaa urheilijoita – valtaosa pelkää dopinghuijarien hyötyvän tilanteesta

Koronaviruspandemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot lukuisissa eri maissa aiheuttavat valtavia ongelmia dopingtestaukselle. Joissakin maissa testauksesta on luovuttu kokonaan.

Tilanne aiheuttaa huolta yleisurheilijoissa ympäri maailman, selviää tuoreesta Kansainvälisen yleisurheilijayhdistyksen tekemästä kyselystä.

Kyselyn mukaan testauksen radikaali väheneminen aiheuttaa huolta 78 prosentissa kyselyyn vastanneista huippu-urheilijoista. Kyselyyn osallistui 685 huippuyleisurheilijaa ympäri maailman.

Tokion olympialaisia on siirretty vuodella eteenpäin kesästä 2020. Se ei ole aiheuttanut suurta mullistusta yleisurheilijoiden motivaatioon, sillä 82 prosenttia vastanneista on kertonut harjoittelevansa normaalisti koronaviruspandemian aikana, ja 86 prosenttia on ilmoittanut haluavansa kisata vielä jossain vaiheessa tänä vuonna.

Eniten hajontaa kyselyssä aiheutti kysymys olympialaisiin oikeuttavien meriittien suoritusajankohdasta. Kysymys on siitä, kuinka pitkältä ajalta tuloksia olisi syytä katsella. 56 prosenttia on sitä mieltä, että tulosten huomiotta jättäminen tänä vuonna on epäreilua, koska eri maiden suhtautuminen koronavirukseen vaihtelee suuresti.

Selvä enemmistö, 81 prosenttia urheilijoista, oli kuitenkin yhtä mieltä siitä, että olympialaisten karsintajärjestelmän muuttamista on syytä harkita koronviruspandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat