Suunnitelma julki: Näin Tokion olympialaisten turvallisuus varmistetaan – urheilijoiden matkustamiselle rajoituksia

4:05
Tulosruutu 24. maaliskuuta: Tokion olympialaiset siirrettiin vuoteen 2021

Vuodelle 2021 siirrettyjen Tokion olympialaisten turvallisuussuunnittelmista on tullut uutta tietoa. Jokainen Japanin ulkopuolelta saapuva urheilija testataan koronaviruksen varalta ennen maahan saapumista.

Järjestäjät käyvät myös keskustelua, odottaako japanilaisurheilijoita ja muita maassa asuvia osallistujia vastaavat toimenpiteet.

Vaikka ulkomaalaisten urheilijoiden ja muiden osanottajien ei tarvitse läpikäydä kahden viikon karanteenia, näiltä vaaditaan negatiiviset koronavirustulokset sekä Japaniin saapuessa että sieltä lähtiessä.

Järjestäjät myös ehdottavat urheilijoiden matkustamisen rajoittamista Japanin sisällä. Urheilijoiden oleskelu rajoitetaan vain paikkakunnille, joissa maajoukkueiden asuminen ja harjoittelu tapahtuvat.

31,3 miljoonan ihmisen elämään vaikuttanut ja maailmanlaajuisesti 964 000 ihmistä tappanut koronavirus on asettanut kuluvan vuoden aikana olympialaisten mielekkyyden kyseenalaiseksi.

Japanin pääministeri Yoshihide Suga on alleviivannut kisojen tärkeyttä. Maa on säilynyt Yhdysvaltoja, Intiaa ja Brasiliaa paremmin koronaviruksen vaurioilta, sillä tautitapauksia on vahvistettu noin 80 000 ja kuolonuhreja arviolta 1500.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja