Kansainvälisen yleisurheiluliiton tyly päätös oli pettymys urheilijoille – ”Oli monille viimeinen toivo”

Yleisurheilujohtajien päätös keskeyttää olympiakarsinnat joulukuuhun asti koronaviruskriisin vuoksi on saanut viileän vastaanoton osalta Tokion olympialaisiin pyrkivistä urheilijoista.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto ilmoitti tiistaina, että se jäädyttää rankingjärjestelmänsä marraskuun loppuun saakka. Tuloksia, jotka tehdään aikavälillä 6.4.–30.11, ei myöskään oteta huomioon Tokion olympialaisten karsinnassa.

– Olen aika pettynyt päätökseen, kestävyysjuoksija ja entinen olympiahopeamitalisti Evan Jager kirjoitti Twitterissä.

– Vaikka jotkut maat puhdistuisivat koronaviruksesta ja kilpaileminen olisi turvallista, päätös vie suurimman osan motivaatiosta juosta tänä vuonna lujaa. Ymmärrän rankingjärjestelmän jäädyttämisen, mutta minusta olympiapaikan tavoittelemisen tulisi yhä olla mahdollista.

Toimenpiteet koronaviruksen kontrolloimiseksi ovat pakottaneet monet urheilijat eristäytymään samalla kun suurin osa vuoden ensimmäisen puoliskon kilpailutapahtumista ja maratoneista on siirretty.

Urheilijoiden on saavutettava tietyt tulosrajat, jotta maiden olympiakomiteat voivat valita heidät kisajoukkueeseen. Aikaikkuna rajojen ylittämiselle aukesi vuonna 2019 ja jatkuu – keskeytyksen jälkeen – seuraavan vuoden toukokuun loppuun maratonin ja 50 kilometrin kävelyn osalta. Muiden lajien kohdalla takaraja on kesäkuun loppu.

Jamaikalainen keskimatkan juoksija Aisha Praught-Leer piti päätöstä ennenaikaisena. Se vaarantaa Praught-Leerin mukaan urheilijoiden mahdollisuuksia solmia tulosrajojen rikkomista seuraavia yhteistyösopimuksia.

– Tulosrajoista juokseminen oli monille juoksijoille viimeinen toivo vuoden 2020 osalta. Suurin osa ei tee tällä rahaa. Suurin osa tekee kaikkensa saadakseen mahdollisuuden yrittää. Miksi tehdä näin lopullinen lausunto ja viedä urheilijoiden viimeinen toivo tältä vuodelta, kun emme tiedä vielä tulevaisuudesta, hän kirjoitti Twitteriin.

Christian Taylor, kolminkertainen kolmiloikan olympiavoittaja, yhtyi kritiikkiin.

– Olen erittäin pettynyt, ettei suurimmalle osalle urheilijoista puhuttu, kun tätä päätöstä tehtiin. Tarvitsemme parempaa dialogia. Tarvitsemme läpinäkyvyyttä, amerikkalainen kirjoitti Twitterissä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja