Paine olympialaisten lykkäämisestä kasvaa – Yhdysvaltojen urheilijat patistavat maan olympiakomiteaa toimiin Tokion suhteen

Yhdysvaltain yleisurheiluliitto (USATF) on liittynyt maan uintiliiton aiempaan vaatimukseen kesän olympiakisojen siirtämisestä tuonnemmaksi koronaviruspandemian takia.

USATF lähestyi kirjeellään Yhdysvaltojen olympiakomiteam pääsihteeriä Sarah Hirshlandia, jotta heinäkuun 24. päivänä alkavaksi suunniteltuja Tokion kesäkisoja saataisiin siirrettyä. Tähän asti Kansainvälinen olympiakomitea ja Tokion kisajärjestäjät ovat kertoneet valmisteluiden jatkuvan suunnitellusti.

– Me todella tiedämme tämän pyynnön vaikutukset ja olympialaisten lykkäämisestä aiheutuvat logistiset realiteetit niin urheilijoiden, liittojen, pääosakkaiden kuin muidenkin kannalta, mutta vaihtoehto jatkaa entisellään eteenpäin nykyisen globaalin tilanteen valossa ei olisi urheilijoidemme kannalta paras, USATF:n pääsihteeri Max Siegel toteaa kirjeessä.

USA:n olympiakomitea järjesti lauantaina virtuaalisen kokouksen maan 300 olympiaurheilijalle. Tapaamisessa urheilijat saivat ilmaista mielipiteensä tilanteesta. Lopussa suoritettiin äänestys, jossa 25 prosenttia urheilijoista toivoi kisajärjestelyiden jatkuvan entisellään. 41 prosenttia oli tätä vastaan ja 34 prosenttia kaipasi vielä päätöksensä tueksi lisätietoa.

Vielä perjantaina olympiakomitea pyysi urheilijoita jatkamaan valmistautumistaan koronaviruspandemiasta huolimatta. Useat urheilijat pitää kuitenkin harjoittelun jatkamista mahdottomana julkisten rajoitusten keskellä.

– Tiedämme, että tähän ei ole täydellisiä vastauksia, ja että tämä on erittäin monimutkainen ja vaikea päätös, mutta tämä (olympialaisten siirtäminen) antaisi urheilijoille ainakin hiukan turvaa siitä, että heillä olisi edes jonkin verran aikaa valmistautua fyysisesti, psyykkisesti ja tunnetasolla mukaan turvallisiin ja menestyksekkäisiin olympialaisiin, USAFT tiedotti.

– Kehotamme USA:n olympiakomiteaa, olympialiikkeen johtavaa tahoa, käyttämään ääntään ja puhumaan urheilijoiden puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat