Saksa kiristää koronarajoituksia, vaarana tartuntojen eksponentiaalinen kasvu – Merkel: "Mitä teemme näinä päivinä on ratkaisevan tärkeää"

2:06
Saksa on tiukentanut koronarajoituksia vaiheittain. Elokuun lopulla ilmoitettiin tapahtumien yleisömäärien rajoittamisesta.

Aiemmin julkisuuteen tulleiden ennakkotietojen mukaisesti Saksa ottaa käyttöön uusia rajoituksia kamppailussa koronavirusepidemiaa vastaan. Saksan aikeista kerrottiin keskiviikkona AFP:n näkemän luonnoksen pohjalta.

Maassa otetaan käyttöön tiukempia kokoontumisrajoituksia sekä hengityssuojainten käyttöpakkoja alueilla, joissa viikon aikana kirjattujen uusien tartuntojen esiintyvyys on suurempi kuin 35 sataatuhatta asukasta kohden. 

Kasvomaskit ovat näillä alueilla pakollisia tilanteissa, joissa ihmiset ovat pidemmän aikaa lähietäisyydellä toisistaan. Lisäksi kokoontumiset rajoitetaan 15 henkeen sisätiloissa ja 25 henkeen ulkona.

Vielä tiukempiin toimiin ryhdytään, jos luku ylittää 50:n. Näitä toimia ovat yksityistilaisuuksien rajoittaminen enimmillään 10 henkeen ja ravintoloiden aukioloaikojen lyhentäminen.

Merkel: "Mitä teemme näinä päivinä on ratkaisevan tärkeää"

Liittokansleri Angela Merkel kertoi uusista toimista myöhään keskiviikkona tavattuaan maan 16 osavaltion johtajia.

– Olen vakuuttunut siitä, että mitä teemme näinä päivinä ja viikkoina on ratkaisevan tärkeää kysymykselle siitä, miten selviämme tästä pandemiasta, Merkel sanoi.

Merkelin mukaan linjausten tavoitteena on estää tartuntojen eksponentiaalinen kasvu.

Eripuraa maan keskushallinnon ja osavaltioiden johdon välille on aiheuttanut hallituksen viimeviikkoinen päätös kieltää korkean riskin alueilta maan sisäisesti matkustavilta majoittuminen hotelleihin tai loma-asuntoihin. Osa osavaltioiden päättäjistä haluaa kumota kiellon. The Local -uutissivuston mukaan majoituskieltoa on pidetty liian monimutkaisena ja tuhoisana majoitusalalle.

Euroopan parlamentti perui istuntonsa Strasbourgissa 

Euroopan parlamentti on perunut ensi viikon istuntonsa Ranskan Strasbourgissa koronavarotoimena.

Istunto järjestetään sen sijaan etäkokouksena, sanoi parlamentin puheenjohtaja David Sassoli Twitterissä. AFP:n mukaan Ranska olisi halunnut pitää istunnon Strasbourgissa.

Sassoli sanoi tviitissään, että Ranskan ja Belgian koronatilanne on hyvin vakava ja matkustamista ei suositella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja