4700 tartuntaa päivässä: Koronatartunnat jälleen järkyttävässä kasvussa Ranskassa ja Espanjassa – maskipakko jo koululaisillekin

Hallitus tiukensi matkustusrajoituksia – katso, mistä maista Suomeen saa tulla rajoituksetta 2:15
Suomessa hallitus tiukensi alkuviikosta matkustusrajoituksia – katso, mistä maista Suomeen saa tulla rajoituksetta

Ranskassa yli 11-vuotiaita koululaisia vaaditaan käyttämään kasvomaskia, kun koulut alkavat syyskuun alussa, maan opetusministeri kertoi.

Kasvomaskeja on käytettävä systemaattisesti sisätiloissa, eikä ainoastaan tilanteissa, joissa turvaetäisyyksiä ei voida pitää. Ulkona maskipakosta voidaan päättää paikallisesti, sanoi opetusministeri Jean-Michel Blanquer.

Hallitus lupaa tukea tapauskohtaisesti perheitä, joilla ei ole muuten varaa hankkia kasvomaskeja koulunkäyntiä varten, Blanquer kertoi perjantaina. Maskipakko koskee 11–18-vuotiaita oppilaita.

Koulut aukeavat Ranskassa 1. syyskuuta. Opetusministeri on torjunut joidenkin opettajien ammattiliittojen tekemän ehdotuksen, että koulujen avaamista olisi lykätty lisääntyneiden koronatartuntamäärien vuoksi.

Järkyttävää kasvua tartunnoissa

Torstaina Ranskassa vahvistettiin 4 700 uutta koronatartuntaa, mikä oli huomattava nousu sitä edeltäneen päivän lukemiin.

Tartuntojen kasvua on yritetty rajoittaa muun muassa kasvomaskeilla.

Noin kolmannes maan kaupungeista on jo määrännyt kasvomaskit pakolliseksi ulkoalueilla, joilla turvaetäisyyksiä ei voida pitää. Joissain kaupungeissa, kuten Nizzassa, maskia on pidettävä aina ulkona oltaessa.

Naapurimaa Espanjassa uusia tartuntoja on todettu tänään 3650, mikä on noin 300 enemmän kuin edellisenä päivänä.

Etelä-Koreassa eniten uusia koronatartuntoja sitten maaliskuun

Etelä-Koreassa rekisteröitiin 324 uutta koronavirustartuntaa, mikä on korkein luku sitten maaliskuun, kertoi yleisradioyhtiö BBC perjantaina.

Etelä-Koreaa on pidetty yhtenä parhaiten koronaviruspandemiasta selvinneistä maista, mutta nyt viruksen toinen aalto näyttäisi saapuneen maahan.

Viranomaiset ovat jo sulkeneet muun muassa kaikki museot, yökerhot ja karaoke-baarit uudelleen.

Tartuntojen määrän nousun myötä harkitaan toimien kiristämistä edelleen muun muassa kieltämällä kaikki kymmentä ihmistä suuremmat kokoontumiset ja sulkemalla koulut.

Etelä-Koreassa on kuollut viruksen seurauksena 304 ihmistä.

Väkilukuun suhteutettuna koronakuolemia on kuusi miljoonaa asukasta kohti, kertoo Worldometer-tilastosivusto. Suomessa vastaava luku oli perjantaina 60.


Lue myös:

    Uusimmat