Koronavirus veti Hakametsän tyhjäksi, Tapparan tähtihyökkääjä myönsi tilanteen tuomat haasteet – "Aika syvältä sai kaivaa"

Tappara hurjasteli tylyt 8-2-lukemat KooKoota vastaan, kun joukkueet kohtasivat tyhjässä Hakametsässä. Tapparan tähtihyökkääjä Kristian Kuusela myöntää, että pelifiilistä oli vaikea kaivaa esiin.

Suomen hallituksen linjaus siitä, että kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat olisi syytä perua koronaviruksen levittämisen ehkäisemiseksi vaikutti vahvasti myös torstain SM-liigakierrokseen. Illan ottelut pelattiin täysin tyhjille katsomoille.

Tappara esiintyi tyhjässä Hakametsän jäähallissa pirteästi, kun KooKoo jäi tylysti jyrän alle 8-2-lukemin. Tähtihyökkääjä Kristian Kuusela ylisti omiensa suoritusta.

– Tärkeä voitto. Hyvin kasasimme itsemme, kun oli kuitenkin vaikea tilanne. Kokonaisuutena hieno voitto, Kuusela summaa MTV Urheilulle.

37-vuotias Kuusela on uransa aikana kokenut kaikenlaista, mutta konkarihyökkääjä joutui tänään ensimmäistä kertaa tyhjien katsomoiden eteen. Tilanne ei Kuuselalta juuri kehuja kerännyt. 

– Fanit ja ihmiset, ketkä siellä ovat, tuovat sen tunnelman sinne peliin. Ei se pelaaminen nyt hääviä kyllä ollut. Vaikeaa se oli. Ensimmäisen kerran, kun tällaiseen tilanteeseen joutuu. Aika syvältä sai kaivaa, että sellaisen pelifiiliksen saa, Kuusela kertaa tuntemuksiaan.

Yhden syöttöpisteen ottelussa saalistanut Kuusela myöntää, että pelifiilis saattoi aaltoilla ottelun aikana.

– Kyllähän se peli vie aina mennessään. Kun hyppäät kentälle, ei siellä kerkeä muuta miettimään. Kun seuraa peliä vaihdossa, se on vähän erilaista, Kuusela sanoo.

SM-liiga linjasi torstaina, että runkosarjan viimeiset ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mutta lauantainen runkosarjan päätöskierros voi hyvinkin jäädä koko kauden viimeiseksi. Koronaviruksen luoma uhka saa Kuuselankin hiljaiseksi. Runkosarjansa torstaina päättänyt Tappara jää odottamaan, mikä on SM-liigan loppukauden kohtalo.

– Kun vakavasta asiasta on kyse, niin kyllähän tämä vakavaksi vetää. Me valmistauduimme tähän yhteen peliin, ja tulevaisuudesta ei vielä tiedä. Emme ole yhtään miettineet eteenpäin. Katsomme sitten, mitä tulevaisuudessa tulee. Muut päättävät ja me toimimme ohjeiden mukaan, Kuusela sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat