Marko Anttila sai iskun päähänsä ja tipahti Kärppien kokoonpanosta – Lauri Marjamäki valotti tilannetta: "Ei parane pelleillä"

3:00
Videolla maalikooste Ilveksen ja Kärppien ottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa Kärpät koki kauden ensimmäisen tappionsa, kun Ilves oli parempi tiistain huippuottelussa lukemin 3–1. Oululaisjoukkue koki kamppailun alla menetyksen, kun MM-kultaleijona Marko Anttila tipahti pois kokoonpanosta. Anttila sai tärskyn Kärppien edellisessä kamppailussa. Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan Anttila yritti viimeiseen asti päästä mukaan tiistain taistoon.

37-vuotias hyökkääjä olisi kohdannut illan kamppailussa viime kevään seuransa Ilveksen.

Eipä kohdannut.

Anttila koki viime lauantaina inhottavan tärskyn, kun HPK:n Mathias Trettenesin olkapää tärähti häntä päähän.

Trettenesille tuomittiin tilanteesta yhden ottelun mittainen pelikielto.

Tiistaina selvisi, ettei Anttila pysty pelaamaan sarjan kärkitaistossa.

– Hän yritti vielä aamulla harjoitella, mutta ei pystynyt. Ei noiden kanssa parane pelleillä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi MTV Urheilulle, viitaten Anttilan kokemaan tärskyyn.

– Hän yritti loppuun asti päästä pelaamaan, mutta oli paljon viisaampaa viheltää homma poikki. Katsotaan sitten, että mikä homman nimi on tulevaisuudessa, Marjamäki jatkoi.

Ilman Anttilaa pelannut Kärpät jäi Ilveksen jalkoihin Nokia Arenalla.

Ilves naulasi ratkaisun toisessa erässä, kun Tommi Tikka ja Matias Mäntykivi veivät isännät kahden maalin karkumatkalle.

Kärpät nousi vielä peliin mukaan Teemu Turusen osumalla. Se ei riittänyt. Ilvekselle 3–1-voitto.

Vaikka Kärpät koki kauden ensimmäinen tappionsa, ei sen tekemisessä ole isoja huolenaiheita. Kärppien peli on jo nyt hyvin uomissa.

– Tuossa on jotain, mihin voimme nojata heikkoina hetkinä. Peli kantaa, eikä homma jää siitä kiinni. Sitten vain pitää saada yksilötasolle ymmärrystä siitä, että mitä pelaamisen vimma tarkoittaa joka vaihdossa. Kamppailut, maalille menot… ne olivat niitä, missä jäimme luokalle tänään. Hyvät joukkueet ottavat opikseen ja parantavat. Niin me myös teemme, Marjamäki ilmoitti.

Kärppien seuraava ottelu on ohjelmassa torstaina, kun JYP saapuu vieraaksi Ouluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja