Koronavirus poikinut paljon soittoja Husiin – infektiolääkäri rauhoittelee huolestuneita

5:08
Onko tavallisen, perusterveen suomalaisen syytä pelätä koronavirusta? Infektioylilääkäri Asko Järvinen vastaa.

Kiinassa pahaa jälkeä tehnyt koronavirus on tähän mennessä johtanut 361 ihmisen kuolemaan. Yhteensä tartuntoja on Kiinassa vahvistettu nyt yli 17 200.

Infektioylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä sanoo, että Suomessa perusterveellä ihmisellä ei ole syytä pelätä koronavirusta tällä hetkellä.

– Yleismaailmallisena ilmiönä siinä on tietysti pandemiauhka, vaikka pandemiasta ei vielä voida puhuakaan.

HUSissa tauti näkyy tällä hetkellä lähinnä lisääntyneinä yhteydenottoina. Soittajilla on joko ollut kontakteja Kiinaan tai sitten heillä on hengitystieinfektioita. Kaikki epäilyt ovat kuitenkin osoittautuneet turhiksi, eikä näytteidenottoon ole tarvinnut ryhtyä.

Järvinen muistuttaa, että koronaviruksen eroja tavallisesta kausi-influenssasta ei vielä tiedetä tarkasti. Taudin leviämistä Kiinan ulkopuolelle pyritään estämään rajuin konstein.

– Kausi-influenssa on melko vakava tauti ja tappaa ihmisiä, joilla on perussairauksia ja myös iäkkäitä. Influenssarokote on edelleen ajankohtainen. Leviämistä on vaikea arvioida, kun ei tiedetä lievien tautitapausten määrää. Alkuvaiheessa korostuvat aina vakavammat tapaukset, Järvinen toteaa.

Koronavirus tarttuu suorasta kontaktista ja myös pisaratartuntana ilmasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja