NHL-seurat leikkaavat työntekijöidensä palkkoja – miljardööriomistajan toimet suututtavat

Montreal Canadiens on ensimmäisenä NHL-seurana käynnistänyt sopeuttamistoimet koronaviruksen takia keskeytetyn kauden talousvaikeuksien seurauksena. Myös New Jersey Devils on ilmoittanut palkkojen leikkaamisesta.

Canadiens ilmoitti tiistaina lomauttavansa 60 prosenttia työntekijöistään kahdeksaksi viikoksi maaliskuun 30. päivästä lähtien. NHL-kausi on ollut keskeytyksissä jo 12 päivää, mutta Yhdysvalloissa ja Kanadassa odotetaan koronavirustartuntojen piikkiä vasta myöhemmin keväällä.

Montrealin ylpeys aikoo kuitenkin pitää työntekijöistään mahdollisimman hyvää huolta. Samaan aikaan lomautusten kanssa seuran taustayhtiö Groupe CH on päättänyt kuuden miljoonan dollarin eli noin 5,6 miljoonan dollarin lisärahoituksesta, jonka avulla työntekijät saavat 80 prosenttia palkoistaan kahdeksan viikon jakson aikana.

Rahoituksesta tarjotaan työntekijöille myös lainaa pandemian aiheuttamien talousvaikutusten paikkaamiseksi.

– Nyt jos koskaan on tärkeää tukea yhteisöämme ja osoittaa solidaarisuutta toinen toista kohtaan. Teemme äärimmäisen kovaa töitä rajoittaaksemme tämän tilanteen vaikutuksia työntekijöillemme, kertoo Groupe CH:n omistaja ja toimitusjohtaja Geoff Molson.

Tiistaina New York Times uutisoi myös New Jersey Devilsin aloittavan sopeutustoimet. Yhtiö leikkaa toistaiseksi palkkoja 20 prosentilla kaikilta työntekijöiltä, jotka tienaavat yli 100 000 dollaria vuodessa. Järjestely nelipäiväisestä työviikosta alkaa 15. huhtikuuta ja jatkuu aina kesäkuun loppuun asti. Sama koskee samaan omistukseen kuuluvaa NBA-seura Philadelphia 76ersia.

Lehti kertoi ensin järjestelyn koskevan kaikkia yli 50 000 dollaria tienaavia, mutta Devilsin edustaja kiirehti kertomaan, että rajaa on nostettu.

Tapaus on herättänyt paljon kritiikkiä, sillä seurojen omistajan Joshua Harrisin omaisuudeksi on arvioitu paikallismedia NJ.comin mukaan 3,7 miljardia dollaria.

– Vaikka Harris säästäisi leikkauksillaan 1,85 miljoonaa – luku, joka vaikuttaa erittäin suurelta – se on vain 0,25 prosenttia hänen nettoarvostaan, sivusto huomauttaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja