NHL-joukkueen maaliskuun kotiottelut vaarassa – viranomaiset kielsivät yleisötapahtumat koronaviruksen takia

NHL-joukkue San Jose Sharksin maaliskuun kotiottelut ovat vaakalaudalla. Santa Claran piirikunta Kaliforniassa on kieltänyt suurten yleisötapahtumien järjestämisen koronaviruksen leviämisen takia. San Jose on piirikunnan suurin kaupunki. Maanantaina annettu määräys on voimassa maaliskuun ajan.

Sharksille on merkitty loppukuun ajalle kolme kotiottelua, jotka on tarkoitus pelata 19. päivä, 21. päivä ja 29. päivä maaliskuuta. Otteluiden pelaaminen yleisön edessä ei määräyksen jälkeen tule kysymykseen. Sharks pelaa kotiottelunsa SAP Centerissä. 

Ainakaan vielä tiistaina Sharksilla ei ollut selvää suunnitelmaa siitä, miten maaliskuulle merkityt kotiottelut tullaan järjestämään. Seura julkaisi asiasta tiedotteen Twitterissä ja verkkosivuillaan.

– Noudatamme annettuja ohjeita. Selvitämme loppukuun ajalle osuvia tapahtumia, ja päivitämme tilannetta lähipäivinä.

Määräys on seurausta koronavirustapausten kasvaneesta määrästä Santa Claran alueella. Piirikunnassa kirjattiin maanantaina ensimmäinen viruksen aiheuttama kuolemantapaus, kun kuusikymppinen nainen kuoli sairaalassa. Piirikunnassa on todettu toistaiseksi 43 koronavirustapausta, joista kuusi todettiin maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat