Koronaviruksen hillitsemiseksi tehtyjä rajoituksia voidaan purkaa vaiheittain – HUSin ylilääkäri: "Rajoitukset ovat purreet vähän liiankin hyvin"

"Rajoitukset ovat purreet vähän liiankin hyvin"– näin HUSin ylilääkäri perustelee, miksi terveiden kannattaisi nyt antaa saada koronavirus 5:30
Tästä syystä HUSin ylilääkärin mukaan terveiden kannattaisi nyt sairastaa koronavirus – katso MTV Uutiset Livestä!

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kannattaa siirtymistä tämän hetkisten rajoitusten astettaiseen purkamiseen. Jatkossa suojaustoimenpiteet voisivat koskea vain iäkkäämpää väestöä ja riskiryhmiä.

Sairaalassa koronaviruspotilaiden määrä on ollut vakaa viimeisen kolmen viikon aikana. Tämän viikon aikana potilaiden määrät ovat olleet jopa laskussa. 

– Rajoitukset ovat purreet jopa liian hyvin. Tapausten määrä on tällä hetkellä laskemassa. Näihin perustuen voisimme pikkuhiljaa alkaa miettimään rajoitusten purkua, kertoo infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen HUSista.

Järvisen mukaan myös muissa maissa on toimittu samalla tavalla ja myös siellä ulospääsyteitä viruksen kourista etsitään.

– Ihmisten täytyisi silti pitää edelleen käyttäytymismalli samanlaisena, eli välttää läheisiä kontakteja, ei mennä sairaana töihin, huolehtia käsihygieniasta sekä aivastaa hihaan tai nenäliinaan.

Järvinen arvioi, että koronavirus jää maailmaan pyörimään ja tulee vielä toisena aaltona takaisin Suomeenkin. Aikataulua tai sen rajuutta ei kuitenkaan voida ennustaa. 

Entä miten Suomi on pärjännyt muihin maihin verrattuna? Katso infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvisen koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat