HUSin ylilääkäri: Lasten, nuorten ja terveiden aikuisten pitäisi antaa sairastua koronaan – "Kapasiteetti tuntuisi kestävän isompiakin potilasmääriä"

HUS:n ylilääkäri: Lasten, nuorten ja terveiden aikuisten pitäisi antaa sairastua koronaan 4:04

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa, että hänen mielestään lasten, nuorten ja terveiden aikuisten pitäisi antaa sairastua koronaan, ja suojata vain iäkkäämpää väestöä ja riskiryhmiä.

Aiemmin kaikkia tartuntoja on kuitenkin yritetty välttää kaikin keinoin eli tämä on täyskäännös aiemmasta linjasta.

– Jos katsotaan miksi rajoituksia tehtiin, niin siksi, että terveydenhuollon kapasiteetti olisi erityisesti tehohoidossa riittänyt. Nyt kapasiteettia on saatu kasvatettua ja lisättyä ja se tuntuisi kestävän isompiakin potilasmääriä, jos näin kävisi, Järvinen sanoo.

– Jos katsotaan hieman pidemmälle, on todennäköistä, että tauti tulee takaisin meillekin uudestaan.

Eilen hallitus linjasi, että yli 500 ihmisen kokoontumisten rajoitusta jatketaan heinäkuun loppuun saakka, mutta muita rajoituksia aletaan mahdollisesti purkaa.

HUS kertoi tänään aiemmin kannattavansa koronarajoitusten varovaista ja asteittaista purkua. Järvinen on samalla linjalla ja hänen mielestään rajoituksia voitaisiin alkaa purkaa varovaisesti pieni askel kerrallaan.

– Koulujen avaaminen olisi taudin levieämisen kannalta se turvallisin ratkaisu, Järvinen sanoo.

Hän toteaa, että sen jälkeen voisivat tulla mahdollsiesti lounasravintolat ja kuntosalit, mutta suuria kokoontumisia pitäisi edelleen välttää.

– Tärkeintä on, että emme pysty löysäilemään. Varotoimista pitää pitää huolta, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat