Koronavirukseen sairastunut äiti kuoli Englannissa – Sophia-tytär kuunteli viimeiset hetket puhelimen kautta: "Romahdin lattialle itkemään"

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Myös tämä amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä FaceTime-videpuhelun välityksellä, kun äiti sairastui koronaviruksen vuoksi. Kuunnellessan Michellen kertomusta tilanteesta myös uutisankkuri kyyneltyi.

Sophia menetti äitinsä koronaviruksen vuoksi. Äitinsä kuoleman hetkellä Sophia istui sairaalan odotushuoneessa ja kuunteli tätä puhelimen välityksellä.

Englantilainen Sophia Essel, 30,  ei päässyt hyvästelemään äitiään tämän viimeisillä hetkillä. Sophian äiti Kay menehtyi koronaviruksen aiheuttaman Covid-19-taudin vuoksi, kertoo The Sun. Veli Jamie on armeijassa; Facebookissa Sophia kertoi, että myös hänen isällään on koronavirustartunta.

"Olen viimeinen ihminen, jolle hän puhui"

Tiukkojen rajoitusten vuoksi Sophia tai hänen veljensä eivät voi pitää äidille hautajaisia. Sophia kuunteli Kayn viimeiset hetketkin puhelimen välityksellä.

– Se oli hyvin surullista. Olen viimeinen ihminen, jolle hän puhui, Sophia kuvailee.

– Äidin viimeisessä tekstiviestissä luki "rakastan sinua, nyt ja aina. Ole varovainen ajaessasi ja vie Jamie kotiin".

"He käänsivät hänet, jotta näemme, ja se oli liikaa..."

Sophialle tarjottiin mahdollisuutta pukeutua suojapukuun ja mennä Kayn huoneeseen, mutta Sophian mukaan puku ei kuitenkaan olisi ollut täysin sopiva ja siten suojaava. Sophia katselikin lääkkeiden avulla rauhoitettua äitiään tämän huoneen ikkunan takaa, mutta kertoo, ettei lopulta kestänyt surullista näkyä.

– He käänsivät hänet, jotta näemme, ja se oli liikaa. Romahdin lattialle itkemään, Sophia kuvaa.

Elämää ylläpitävät koneet sammutettiin. Kayn kuoleman hetkellä Sophia istui sairaalan odotushuoneessa ja kuunteli äitiään puhelimen välityksellä. Äidille soitettiin elämän loppuhetkillä hänen suosikkikappaleitaan, kuten Tina Turnerin Simply the Best. Kappaleen aikana Kay menehtyi.

Sophia jakoi tarinansa myös Facebookissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vaatii kaikkia pysymään kodeissaan

Nyt Sophia anoo kaikkia ottamaan hallituksen koronaohjeet vakavasti. Naisen mukaan kauppoihin syntyy edelleen jonoja, vaikka tilanne pitäisi ottaa vakavasti.

– Ihmiset vievät lapsensa kauppaan, lapset juoksentelevat. Jotkut kuntoilevat ryhmissä. Ei koiran lenkittämiseen tarvita kolmea ihmistä, Sophia muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat