Koronavirukseen on kuollut Suomessa 298 ihmistä, yli 5 000 toipunut – alle 50-vuotiaita kuolleita tiedossa 4, tämä kaikista tapauksista tiedetään

Suomessa koronavirukseen on kuollut 298 ihmistä. Viimeisen vuorokauden ajalta THL tiedottaa neljästä kuolleesta.

Tämän artikkelin tiedot on päivitetty sunnuntaina 17.5. klo 12.40.

Tiedossa olevista kuolemantapauksista 244 on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella.

Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella on kuollut 25. Turunyliopistollisen sairaalaan (Tyks) sekä Ahvenanmaan erityisvastuualueella kuolleita on 14, Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) erityisvastuualueella 12. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) alueella on kuollut kolme potilasta.

Sairaanhoitopiirejä on Suomessa 20 ja ne muodostavat viisi erityisvastuualuetta, joiden keskuksena on yliopistollinen keskussairaala.

Suomessa ensimmäinen koronaviruksesta aiheutunut kuolemantapaus sattui perjantaina 20. maaliskuuta. HUS:n sairaanhoitopiirissä. Tähän artikkeliin on koottu kaikki kuolemantapaukset eri sairaanhoitopiireissä.

Alustavan arvion mukaan taudista toipuneita henkilöitä on ainakin 5 000.

Kuolleista valtaosalla (yli 90 %) on ollut yksi tai useampi pitkäaikaissairaus, yleisimmin sydänsairaus tai diabetes.

Nuorin kuolleista 30–39-vuotias

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kaikkien kuolleiden ikä ei ole tiedossa, mutta tiedot on saatu 257 kuolleesta. Heistä 48 prosenttia on miehiä. 52 prosenttia naisia. Laitoksen mukaan kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta.

Perjantaina 3.4. mennessä koronavirukseen menehtyneistä vanhin oli iältään 101-vuotias. 

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä ikäryhmittäin:

  • 30–39-vuotiaita: alle 5
  • 40–49-vuotiaita: alle 5
  • 50–59-vuotiaita: 7
  • 60–69-vuotiaita: 20
  • 70–79-vuotiaita: 46
  • 80–89-vuotiaita: 113
  • yli 90-vuotiaita: 67
  • Alle 50-vuotiaita kuolleita, joiden ikä on tiedossa, on THL:n mukaan siis nyt 4.

Kaikki sairaanhoitopiirit eivät julkaise tietoja yksittäisistä kuolemantapauksista. Alle viittä kuolemantapausta ei merkitä THL:n tilastoon yksityisyydensuojan vuoksi.

Menehtyneistä 20 prosenttia on ollut erikoissairaanhoidossa, 32 prosenttia perusterveydenhuollon yksikössä, 46 prosenttia sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä. Kaksi prosenttia menehtyi kotona tai muualla.

Kuolleista, joista tällä hetkellä on saatavilla tarkempia terveystietoja, yli 90 prosentilla oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia. Yleisimpiä näistä ovat olleet sydänsairaudet ja diabetes.

Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia ja lasten ja nuorten kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.

Lue myös nämä kaikenkattavat seuranta-artikkelit: 


Lue myös:

    Uusimmat