Koronasta varoittaneen wuhanilaislääkärin läheinen kollegakin kuoli virukseen – jo kuudes lääkäriuhri samasta sairaalasta

3:14
Li Wenliang varoitti ensimmäisten joukossa koronaviruksesta.

Kiinassa on menehtynyt koronavirukseen lääkäri, joka hoiti Wuhanin koronaviruspotilaita yhdessä julkisuuteen nousseen edesmenneen Li Wenliangin kanssa, kertoi Kiinan valtiollinen media tiistaina.

Wuhanin keskussairaalan urologi Hu Weifeng kuoli perjantaina sairastettuaan covid-19-tautia yli neljä kuukautta. Hän oli jo kuudes Wuhanin keskussairaalan lääkäri, joka on kuollut koronaviruksen seurauksena.

Tuoretta tietoa siitä, kuinka monet sairaalan henkilökuntaan kuuluvista ovat saaneet viruksen, ei ole. Helmikuun alussa sairaala kertoi 68:n henkilökuntaan kuuluvan saaneen koronavirustartunnan.

Listä tuli maailmankuulu sen jälkeen kun hän lähetti joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti sarsin kaltaisen viruksen leviämisestä. Kiinan viranomaiset nuhtelivat julkisesti lääkäriä ja pakottivat hänet allekirjoittamaan lupauksen, ettei hän enää toimi vastoin lakia.

Myöhemmin viranomaiset pyysivät anteeksi ja sanoivat toimineensa väärin. Li kuoli helmikuussa koronaviruksen seurauksena.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja