Koronasta kärsinyt jalkapallovalmentaja joutui kritiikin kohteeksi – "Tämä konflikti on loukkaava ja ruma"

Italialaisen jalkapalloseuran Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini on leimannut häneen kohdistuneet syytökset "loukkaaviksi ja rumiksi". Selkkaus koskee hänen kyseenalaista päätöstään osallistua sairaana Mestarien liigan otteluun Valenciaa vastaan maaliskuussa.

Gasperini paljasti Gazzetta Dello Sportille olleensa sairas, kun Atalanta voitti Valencian 4-3-lukemin tyhjille katsomoille pelatussa ottelussa Espanjassa. 62-vuotias italialaisvalmentaja ei missään vaiheessa kärsinyt kuumeesta, mutta viikkoa myöhemmin koronavirustesti paljasti tartunnan.

Valencia puuttui tämän jälkeen asiaan virallisen tiedotteen muodossa. Espanjalaisseura ilmaisi olevansa yllättynyt Gasperinin päätöksestä osallistua peliin, vaikka hän tiesi että oireet voivat viitata koronavirukseen. Valencian mukaan Gasperini asetti ratkaisullaan useat ihmiset vaaraan.

– Tämä on minusta hyvin loukkaava kiistanaihe, Gasperini kertoi Sky Italialle torstaina.

– Tiedän kunnioittaneeni protokollaa, olin karanteenissa kuten kaikki muutkin. En tehnyt vanutuppotestiä, mutta maaliskuussa, kun me teimme serologisia testejä, sain selville että minulla oli koronavirustartunta.

– Minulla oli kipuja ja särkyjä, mutta minulla ei ollut missään vaiheessa kuumetta tai ongelmia keuhkojeni kanssa. Kun lähdin Bergamosta (Espanjaan) olin kunnossa. Minulla oli hieman ongelmia illalla ja seuraavana päivänä. Mutta tämä konflikti on loukkaava ja ruma.

Atalantan omistaja Antonio Percassi on myös antanut tukensa Gasperinille. Hänen mukaansa seura noudatti kaikkia saamiaan ohjeita ja on valmis jättämään kiistan taaksensa.

– Olen Gasperinin ja pelaajien puolella. Katson kohti tulevaa, Percassi kertoi L'Eco di Bergamolle.

– Atalanta ja sen kaikki jäsenet – me teimme kaiken sääntöjen ja varovaisuuden mukaisesti. Tämä on meille perusteellista.

Lue myös:

    Uusimmat