"On vaikea kuvitella vastuuttomampaa tekoa" – suurseuran kaksi ottelua siirrettiin, valmentaja raivostui pelaajan hölmöilystä

Skotlannin jalkapallomestarin Celticin kaksi ottelua on jouduttu siirtämään puolustaja Boli Bolingolin rikottua koronasääntöjä. Joukkueen valmentaja Neil Lennon suomii kovin sanoin salaa Espanjaan matkustanutta Bolingolia.

Kaikki sai alkunsa, kun Bolingoli matkusti Espanjaan viime viikolla. Bolingoli ei ilmoittanut aikeistaan seuralleen, eikä kertonut matkastaan myöskään palattuaan takaisin Skotlantiin.

Koronasääntöjen mukaan Bolingolin olisi pitänyt jäädä palattuaan 14 päiväksi karanteeniin, mutta sen sijaan hän osallistui normaalisti joukkueensa toimintaan. Hän myös pelasi viime sunnuntaina Celticin ottelussa Kilmarnockia vastaan.

Kun tieto Bolingolin karanteenirikkomuksesta tuli julki, päätti Skotlannin Valioliiga siirtää Celticin kaksi seuraavaa ottelua tulevaisuuteen. Celtic pyysi pelaajansa toimia anteeksi ja kuvaili tekoa täysin selittämättömäksi. Samalla seura ilmoitti rankaisevansa belgialaispelaajaa.

– On vaikea kuvitella vastuuttomampaa tekoa vallitsevissa olosuhteissa, Celticin tiedotteessa sanottiin.

Joukkueen päävalmentajaNeil Lennon ei peitellyt pettymystään pelaajaansa kohtaan. Sky Sportsin mukaan Lennon hämmästeli logiikkaa Bolingolin toimien takana. Puolustaja lensi Espanjaan maanantaina ja takaisin jo tiistaina. Yhden päivän visiitin logiikka ei ollut avautunut Lennonille.

– Sitten hän päätti olla kertomatta asiasta, harjoitteli koko viikon joukkueen mukana ja asetti kaikki kuplassamme olevat vaaraan. Sitten hän oli mukana joukkueemme pelissä sunnuntaina ja asetti kaikki vaaraan, myös Kilmarnockin pelaajat ja henkilöstön. Sitten, kun tieto tuli julki hän pääti kertoa asiasta, Lennon päivitteli.

– Olimme täysin raivoissamme ja tyrmistyneitä. Seura on ollut eturivissä noudattamassa kaikkia sääntöjä, jotta otteluita voitaisiin pelata ja sitten yksi pelaaja pettää meidät katkerasti.

Otteluita joudutaan siirtämään Skotlannissa jo toistamiseen lyhyen ajan sisään. Aiemmin Aberdeenin kaksi seuraavaa ottelua siirrettiin sen jälkeen, kun kahdella Aberdeenin pelaajalla todettiin koronavirustartunta. Samalla kuusi muuta pelaajaa määrättiin karanteeniin.

Tartuntojen tultua julki selvisi, että pelaajat olivat vahvoista rajoitustoimista huolimatta käyneet ravintolassa Aberdeenin hävittyä Rangersille sarjan ensimmäisellä kierroksella.

Pelaajien toilailut ovat johtaneet siihen, että asiaan on ottanut kantaa myös Skotlannin pääminbisteri Nicola Sturgeon. Sturgeon varoitti, että tulevaisuudessa koronarikkomukset voisivat johtaa kauden keskeyttämiseen. Skotlannin pääsarja potkaistiin käyntiin elokuun alussa.

– Sanon tämän niin selvästi kuin osaan kielellä, jota jalkapallomaailma ymmärtää. Tätä voidaan pitää keltaisena korttina, Sturgeon sanoi.

– Seuraavalla kerralla näytetään punaista korttia. Silloin ei ole muuta mahdollisuutta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja