Koronarajoitusten vastaisia mielenosoituksia tänään Helsingissä – poliisi näkyvästi läsnä

9:54
Katso video: Viikon takaisessa koronamielenosoituksessa Helsingissä otettiin kiinni 20 ihmistä. Näin paikan päällä ollut toimittaja kertoo tapahtuneesta.

Helsingissä järjestetään tänään useampia mielenilmauksia, joissa vastustetaan nykyisiä koronarajoituksia.

Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksia kahdesta mielenosoituksesta tänään Rautatientorilla Helsingin keskustassa. Niistä ainakin toinen alkaa ilmoituksen mukaan kello 14.

Lisäksi poliisin tietojen mukaan Helsingin keskustaan on sosiaalisessa mediassa kutsuttu kokoon samaa aihepiiriä koskevaa mielenosoituskulkuetta, josta poliisille ei ole ilmoitettu. Kulkueen on määrä lähteä kello 14 Senaatintorilta ja kulkea Eduskuntatalon kautta Rautatientorille.

Poliisi: Jatkoa aiemmille joukkokokouksille

Poliisin käsitys on, että kulkue on jatkoa 20. maaliskuuta ja 10. huhtikuuta pidetyille mielenosoituskulkueille, jotka keräsivät kokoon satoja henkilöitä. Mielenilmauksien voimassaoleva kokoontumisrajoitus on kuusi henkilöä.

– Helsingin poliisi on tänään sunnuntaina näkyvästi läsnä kaupungilla ja ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, kertoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisista kerrotaan, että merkit viittaavat siihen, että mielenosoittajat aikovat kokoontua yhtenä joukkona koronarajoituksista piittaamatta. Tässä vaiheessa poliisi ei arvioi, kuinka suurta joukkoa ihmisiä mielenosoituksiin odotetaan, mutta toivoo ihmisten noudattavan annettuja rajoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja