Koronarajoituksia vastaan osoitetaan mieltä maailmanlaajuisesti – Helsingissä kulkueessa noin 4 000 ihmistä

MTV paikalla koronarajoituksia vastustavassa mielenosoituksessa 3:14
MTV Uutiset seurasivat mielenilmausta paikan päällä. Näin poliisi kommentoi mielenosoituksen kulkua.

Tänään ja huomenna sunnuntaina osoitetaan maailmanlaajuisesti mieltä koronarajoituksia vastaan World Wide Demonstration -mielenosoituksessa. 

Mieltä osoitetaan muun muassa useissa eri kaupungeissa Kanadassa, Japanissa, Australiassa, Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. 

Helsingissä mielenosoitus lähti liikkeelle kello 14.30 Senaatintorilta. Poliisi kertoo Twitterissä, että kulkue haittaa liikennettä. 

–Mielenosoitus on sujunut rauhallisesti, ja kulkueen häntäpääkin on nyt ehtinyt Mannerheimintielle. Poliisin karkean arvion mukaan kulkueessa on noin 4 000 henkilöä, poliisi kertoo Twitterissä.

Kulkueen reitti päättyi puoli neljän aikoihin Rautatientorille, jossa esitettiin muun muassa musiikkiesityksiä. Mielenilmaus päättyi seitsemän aikoihin illalla. Poliisin mukaan tapahtuma sujui hyvin lainsäädännön mukaisesti.

Tapahtuman järjestäjät organisoivat bussikuljetuksia paikalle Helsingin ulkopuolelta. Samalla teemalla oli määrä järjestää lauantaina mielenosoitukset myös Rovaniemellä ja Jyväskylässä.

STT:n mukaan Ruotsissa järjestetään mielenosoituksia ainakin Tukholmassa ja Göteborgissa. 

Ruotsin turvallisuuspoliisi (Säpo) on varoittanut, että mielenosoituksiin saattaa olla tulossa myös äärioikeistolaisia.

Eiliseen mennessä liki 18 000 ihmistä oli ilmoittautunut mukaan Tukholman keskustan mielenosoitukseen. Kaikki koronarokotuspisteet mielenosoittajien reitillä Tukholmassa suljetaan iltapäivällä ennen mielenosoituksen alkua.

Lue myös:

    Uusimmat