Poliisi varautuu hajoittamaan koronarajoituksia vastustavan kulkueen Helsingissä – vain kahdella henkilöllä lupa osoittaa mieltä

Tänään Helsinkiin kaavailtu, koronarajoituksia vastustava "Suurkulkue" hajoitetaan, jos kulkueessa yritetään muodostaa iso joukko monista pienistä mielenosoituksista. Näin kerrotaan poliisin johtokeskuksesta.

Helsingin poliisi kertoo saaneensa yhden ilmoituksen kahden hengen mielenosoituksesta Pikkuparlamentin puistossa koronarajoituksia vastaan. Poliisille tietoon tulleesta "Suurkulkueesta" ei ole tehty ilmoitusta poliisille. 

Poliisin tietojen mukaan Pikkuparlamentin puiston mielenosoitus ja Suurkulkue ovat jatkumoa koronarajoituksia vastustaneelle mielenosoitukselle, joka järjestettiin maaliskuun lopussa. Tuolloin mielenilmauksen järjestäjät eivät noudattaneet poliisin kanssa etukäteen sovittua suunnitelmaa.

Mielenosoittajat jättivät myös huomiotta poliisin käskyt siitä, että osallistujien olisi pitänyt liikkua kuuden hengen ryhmissä yhtenäisen joukon sijaan. Tämän takia poliisi epäilee 46 henkilöä kokoontumisrikkomuksesta mielenosoituksessa.

– Aikaisempien tapahtumien johdosta tänään mahdollisesti tehtäviä uusia mielenosoitusilmoituksia samaan paikkaan ei voida pitää pätevinä, koska uusien kokousten järjestämisestä voisi aiheutua kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle, kertoo tiedotteessa ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta. 

Facebookissa Suurkulkueeseen on ilmoittautunut noin 300 osanottajaa. Fb-tapahtuman mukaan puoliltapäivin alkava Suurkulkue on yhteiskävely, johon voi osallistua myös autolla. Tapahtuman on tarkoitus loppua kello 16.

MTV Uutiset Live seuraa mielenosoitusta paikan päältä Helsingin keskustassa. 

Satoja kokoontunut vastustamaan koronarajoituksia Helsinkiin – toimittaja raportoi paikan päältä 3:24
Katso myös: Tältä näytti satoja mielenosoittajia kerännyt vastaava protesti kolme viikkoa sitten Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat