Koronapassi esille! SM-liigassa astutaan uuteen aikaan torstaina – "Siihen pitää varmasti totutella"

Maalikooste: TPS - Tappara 4:09
Maalikooste: TPS:n kauden ennätysyleisö, 5 675 katsojaa, todisti Tapparan 4-1-voittoa turkulaisisännästä 6. marraskuuta.

Turkulainen TPS järjestää torstaina SM-liigan alkukauden ensimmäisen ottelun, jossa katsojilta vaaditaan koronapassia rajoitusten takia. Vastaavia toimenpiteitä voidaan odottaa pian myös monelle muulle liigapaikkakunnalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedotti maanantaina, että se kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 16.11.-16.12. Yleisötilaisuuksien järjestäjät voivat kuitenkin kiertää rajoitukset ottamalla koronapassin käyttöön. 

Hyviä otteita SM-liigassa esittänyt TPS pelaa seuraavan kotiottelunsa torstaina. Katsojien tulee esittää hallilla koronapassi. 

– Meillä on valmius tarkistaa passit kaikilta. Se tarkoittaa meiltä vähän lisämiehitystä sisääntuloihin. Olemme kannustaneet katsojia tulemaan hyvissä ajoin paikalle, sillä läpimenoaika vähän pitenee, kun sisääntulolla pitää esittää useampaakin juttua, TPS:n toimitusjohtajan tehtäviä väliaikaisesti hoitava Kai Koskinen kertoo MTV Urheilulle. 

Sarjassa neljäntenä olevan TPS:n yleisökeskiarvo on ollut alkukaudella reilut 4 000 katsojaa. Määrät ovat vaihdelleet 2 470:n ja 5 675 katsojan välillä.  

– Toivomme, ettei koronapassilla olisi kauhean suuria vaikutuksia (yleisömäärään), mutta varmaan jotain on. On mielenkiintoista nähdä se, kuinka paljon vaikutusta on ja lähteekö se kuitenkin korjaantumaan. 

– Jos koronatilanne tästä heikkenee, uskon, että vaatimuksia koronapassista tulee sitten laajemminkin. Siihen pitää varmasti totutella.

Koskinen ei ole täysin tyytyväinen TPS:n alkukauden yleisölukemiin. 

– Mutta voisi sanoa näin, että paremmin se on mennyt kuin mitä ehkä pahimmillaan pelkäsimme, TPS-pomo linjaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Rajoituksia valmistellaan ympäri Suomea

Koronapassia joutuu kaivamaan esille piakkoin mahdollisesti monella muullakin liigapaikkakunnalla.

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia nimittäin valmistellaan parhaillaan ainakin Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Nämä rajoitukset koskisivat liigajoukkueista HIFK:ta, Tapparaa, Ilvestä ja Kärppiä. 

Päätöksiä mahdollisten rajoitusten laajuudesta ja sisällöstä odotetaan tällä viikolla, ja rajoitukset astuisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla. 

SM-liiga jatkuu keskiviikkona kahdella ottelulla, SaiPa-KalPa ja Sport-Kärpät. 

Hallitus on tänään neuvotteluissaan päätynyt kannattamaan koronapassin käytön laajentamista 5:57
Hallitus päätyi neuvotteluissaan 10. marraskuuta kannattamaan koronapassin käytön laajentamista.

Lue myös:

    Uusimmat