SM-liigatähdet kohtasivat tuhansien kalorien rääkin – kolme huippuottelua kolmeen päivään: "En halunnut huilata"

Maalikooste: HIFK - KooKoo 3:47
Videolla HIFK-KooKoo-ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigassa Helsingin IFK ja Kouvolan KooKoo palasivat maajoukkuetauolta jo maanantaina, kun joukkueet kohtasivat Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Maanantain ottelu tiesi KooKoon Heikki Liedekselle ja HIFK:n kolmikolle Kasperi Kotkansalolle, Jere Innalalle ja Teemu Tallbergille hurjaa urakkaa. Nelikosta yksi saattoi myhäillä rykelmän jälkeen.

Joku olisi saattanut olettaa, että KooKoon ja HIFK:n maajoukkue-edustajat saattaisivat huilata maanantaina. Alla kun oli viikonlopulta kaksi erittäin kovatasoista kansainvälistä ottelua EHT-turnauksessa.

Koko nelikko pelasi Suomen lauantain Tshekki- ja sunnuntain Ruotsi-otteluissa.

Mutta vielä mitä.

Liedes viiletti KooKoon hyökkäyksessä kultakypärä päässään. Kotkansalo puolestaan hyppäsi HIFK:n puolustukseen, kun taas Innala ja Tallberg urakoivat punanuttujen hyökkäysosastolla.

– En olisi edes halunnut huilata, HIFK:n kapteeni Teemu Tallberg sanoi hurjasta kolmen päivän rykäisystä.

– Oli hienoa pukea Leijonien paita päälle, mutta arki ratkaisee. Sen takia tuossa on kesä ja alkukausi treenattu, että jaksaa pelata, Tallberg huikkasi.

Mahdollinen hurja urakka oli huomioitu joukkueiden leireissä.

– Puhuimme ennen turnausta, että jos ei tule mitään loukkaantumisia, niin hyppään mukaan tänne, KooKoon maalitykki Liedes totesi.

NHL-konkarin esimerkki

Nelikko oli kulutuskarnevaalin keskellä. Tallbergin mukaan hänen keskimääräinen ottelupäivän kulutus on noin 3000 kaloria. Sen lisäksi huomioarvoinen tekijä liittyi lyhyeksi jääneeseen palautteluaikaan.

– Piti pelata fiksusti. En pyrkinyt ajamaan itseäni tyhmällä tavalla koko ajan vastaan, Tallberg sanoi maanantain kolmannen pelin lähestymistavasta.

Tallbergille ja Liedekselle maajoukkuekutsu oli uran ensimmäinen. Kaksikko on tahkonnut jo usean kauden ajan SM-liigassa, missä molemmat ovat puhjenneet kukkaan tällä kaudella.

Tallberg, 30, on ollut HIFK:n avainhyökkääjiä C-merkki rinnassaan. Liedes, 28, on puolestaan takonut jo 12 maalia KooKoolle.

Karjala-turnauksessa kaksikko sai oppitunnin siitä, missä Euroopan kärki menee.

– Huomasi sen, että kamppailu ja tempo ovat niissä peleissä kovemmalla tasolla kuin Liigassa. Sitä yrittää nyt tuoda arkeen, että jengi hyötyisi myös. Yritän olla kamppailutreeneissä jämäkkä ja painottaa sitä, että ei mene sieltä, missä aita on matalin. Sitä kautta jokainen kehittyy, Tallberg pohtii.

– Tuli itseluottamusbuustia, kun näki, että pystyi pelaamaan noissakin karkeloissa hyvällä tasolla. Sain paljon uskoa omaan tekemiseen, Liedes sanoi turnauksen annista.

Pelillisen tason lisäksi suurin oppi tuli Leijonien pukukopin sisältä. Tallberg ja Liedes pääsivät näkemään läheltä muun muassa sitä, miten pitkän linjan NHL-hyökkääjä Valtteri Filppula ja muut kokeneet suomalaispelaajat operoivat arjessa.

– Ihan jo se, että miten pirun hyvin he hoitavat yksinkertaiset asiat jäällä ja jään ulkopuolella. Kun puhutaan Euroopan kärjestä, siellä on koko ajan niin kova vaatimustaso päällä, Tallberg huomioi.

– Kaikin puolin hieno viikko. Upea kokemus, Liedes hehkutti.

Liedes oli HIFK:n ja KooKoon maajoukkue-edustajista se, joka saattoi myhäillä maanantain jälkeen. KooKoo haki mukaansa 5–2-voiton.

– Olimme tehokkaita maalipaikoissa. Se oli iso voitonavain, Liedes myhäili, iskettyään itsekin yhden osuman.

Lue myös:

    Uusimmat