THL kehottaa Pietarissa erityisesti Neva Toursin matkalla olleita hakeutumaan koronatestiin: "Juhannusjuhlat on syytä jättää väliin, jos tulos on vielä saamatta"

Huuhkaja-faneja tuli yöllä rajan yli tekemättä koronatestiä – infektioylilääkäri Asko Järvinen huolissaan kisaturistien tuliaistartunnoista 5:19
Huuhkaja-faneja tuli rajan yli Suomeen tekemättä koronatestiä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa erityisesti Neva Toursin bussimatkalla alkuviikosta Pietarissa olleita hakeutumaan koronatesteihin.

Lisäksi matkalaisten tulisi välttää muita kuin perheen sisäisiä kontakteja.

Korona-altistusuhka koskee viidentoista linja-auton matkustajia. Kaikki bussit lähtivät Pietarista kohti Suomea tiistaina puoliltapäivin.

THL huomauttaa, että tartunnat ovat todennäköisiä myös muilla Pietarissa matkustaneilla. Testeihin tulisi hakeutua, vaikka mitään koronaoireita ei olisikaan.

– Myös kontaktien välttäminen on erittäin tärkeää. Esimerkiksi juhannusjuhlat on syytä jättää väliin, jos paluun jälkeen tehtävän testin tulos on vielä saamatta, THL:n johtaja Mika Salminen muistuttaa.

Venäjän koronavirusepidemia on pahentunut kesäkuussa hyvin nopeasti

Tartuntamäärät ovat kasvussa koko maassa, mukaan lukien suurissa kaupungeissa kuten Moskovassa ja Pietarissa. Pietarissa 14 päivän ilmaantuvuudeksi on raportoitu 240, kun Suomessa vastaava luku on 19. Näin ollen riski saada koronavirustartunta Pietarissa on selvästi suurempi kuin Suomessa.

Pietarissa matkailleilla suomalaisilla on todettu jo lähes sata koronavirustartuntaa.

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle. Lisäksi vahva suositus on, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat