Koronalääkäri pitää päiväkirjaa koronakriisin keskellä – on monen sairastuneen viimeinen kontakti ennen kuolemaa: "Täällä on hoitajia, jotka itkevät portaikossa"

Yhdysvaltalaislääkäri pitää päiväkirjaa koronakriisin keskellä – on monen sairastuneen viimeinen kontakti ennen kuolemaa 2:40
Yhdysvaltalaislääkäri hoitaa New Yorkissa vakavimmin sairaita koronapotilaita – sairastui itsekin, katso otteita hänen videopäiväkirjastaan!

New Yorkissa työskentelevä lääkäri kertoo raskaasta työarjestaan videon muodossa. Hän on monen koronapotilaan viimeisimpiä kontakteja ennen kuolemaa. 

Anestesiologi Zevy Hamburger antaa äänen korona-arjen sankareille, jotka taistelevat virusta vastaan niin sanotusti eturintamassa. Hamburgerin kollegat ovat sanoneet, että hänen videopäiväkirjansa näyttää koronalääkäreiden arkea kaikessa sen karmeudessaankin. 

– Luulen, että moni on huolissaan siitä, että ihmiset ovat vähitelleen unohtamassa meidät, jotka olemme eturintamssa, Hamburger sanoo huolestuneena. 

Hamburger näkee Mount Sinain sairaalassa päivittäin kaikkein vakavimmin koronavirukseen sairastuneita potilaita. Hän joutuu usein käymään potilaan ja tämän omaisten kanssa keskustelun siitä, mitä vakavassa tilanteessa voidaan tehdä potilaan hengen pelastamiseksi. 

Omaiset eivät voi olla läheistensä vierellä sairaalassa, sillä se olisi liian vaarallista koronaviruksen tarttuvuuden vuoksi. 

– Ainoa asia, jonka me voimme lääkäreinä ja sairaanhoitajina tehdä, on olla läsnä heidän kanssaan, jopa kuoleman hetkellä, vaikka heidän perheensä ei voi olla fyysisesti läsnä, Hamburger kertaa CNN:lle.

Sairastumisen pelko lisää stressiä

Sairaalan henkilökunta on jatkuvassa stressitilassa, minkä lisäksi pelko siitä, että sairastuu itse, vain pahentaa kuormitusta. 

– Jokainen täällä sairaalassa käy läpi näitä samoja tunteita ja fiiliksiä. Täällä vastavalmistuneita hoitajia, jotka itkevät portaikossa, mutta et voi tarjota auttavaa kättäsi ja halata heitä.

Yhdysvalloissa on vahvistettu eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa. Koko maailmassa tartunnan saaneita on yli 3,5 miljoonaa ja kuolleita noin neljännesmiljoona.

Video: Zevy Hamburger ja hänen perheensä myös sairastuivat koronavirukseen – katso videolta, millaiselta koronapotilaiden kanssa toimivan lääkärin arki!

Lue myös:

    Uusimmat