Koronakriisin hoitoon haetaan apua eksperteiltä, jotka ymmärtävät ihmisten käyttäytymistä

Valtioneuvoston kanslia on käynnistänyt hankkeen, jossa pyritään hyödyntämään käyttäytymistieteellistä tietoa koronakriisin hoidossa.

Käyttäytymistieteellisestä näkökulmasta toivotaan apua esimerkiksi politiikkatoimien valmisteluun, käyttäytymisvaikutusten arviointiin sekä viestintään. Tavoitteena on vahvistaa valtionhallinnon kykyä soveltaa käyttäytymistieteellistä tietoa ministeriöissä ja niiden alaisuudessa toimivissa laitoksissa.

– Niin kauan kun meillä ei ole rokotetta tai lääkettä covid-19-virustaudin hoitamiseen, korostuu tartuntojen ehkäiseminen. Koska siinä onnistuminen riippuu ihmisten käyttäytymisestä, on tärkeää vahvistaa valtionhallinnon kykyä ymmärtää käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä, sanoo osastopäällikkö Seppo Määttä valtioneuvoston kansliasta tiedotteessa.

Kokeiluhankkeen neljän hengen työryhmässä on mukana monialaista käyttäytymistieteellistä osaamista.

Työryhmään kuuluvat sosiaalipsykologian väitöskirjatutkija Matti Heino Helsingin yliopistosta, erityisasiantuntija Markus Kanerva valtioneuvoston kansliasta, psykologi Ville Ojanen Academy of Brain -yhtiöstä ja akatemiatutkija Lauri Sääksivuori Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Hankkeen toimikausi kestää maaliskuun loppuun.

Lue myös: 


Lue myös:

    Uusimmat