Koronakevään huolestuttava ilmiö: perheväkivalta lisääntyi, pariterapian jonot kasvavat: "Ei pystytty tarjoamaan edes jonotuspaikkoja"

2:11
Koronakevään vaikeudet näkyvät kysyntänä perheiden palveluissa

Koronakevään vaikeudet näkyvät kysyntänä perheiden palveluissa.

Esimerkiksi Espoossa perheasioiden sovittelun asiakkaita on ollut kesään mennessä lähes saman verran kuin koko edellisen vuoden aikana yhteensä. 

Vantaalla puolestaan lapsiperheiden tukeen erikoistuneeseen perheneuvolaan tehtävien yhteydenottojen määrä on kolminkertaistunut vuoden takaisesta.

Parisuhdeasioissa yhteydenottoja lähes päivittäin, väkivalta lisääntynyt

Vantaan perheneuvolassa parisuhdeasioissa yhteydenottoja tulee lähes päivittäin, kun viime vuoden heinäkuussa niitä ei tullut lainkaan.

Vantaan kaupungin perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbom sanoo, että yhteydenottoja on selvästi enemmän kuin normaalisti kesäaikaan. 

– Perheiden yhteydenottoja meidän palveluihin on jopa kolme kertaa niin paljon kuin normaalin heinäkuun aikana.

Myös perheväkivalta on Cantell-Forsbomin mukaan lisääntynyt.

– Meillä on ollut koko kevään ja alkukevään huomattavasti enemmän poliisin kanssa perheväkivallan hälytyskäyntejä ja se on todella ikävää. Toivon, että ihmiset osaavat hakea apua ennen kuin ollaan siinä tilanteessa, että väkivalta on ainoa keino selviytyä siinä tilanteessa.

"Parisuhdetukea etsitään todella paljon"

Espoossa perheasioiden sovittelun asiakkaita on ollut kesään mennessä lähes saman verran kuin koko edellisen vuoden aikana yhteensä. Helsingissä poikkeusaika on näkynyt jo ennestään asiakkaina olevien perheiden tilanteiden vaikeutumisena.

Pariterapioissa koronakevät on hieman paisuttanut jo ennestään pitkiä jonoja. Huhti-heinäkuussa palveluun ilmoittautui 200 paria.

– Parisuhdetukea etsitään todella paljon. Nyt on näkynyt parisuhdepalveluiden kysynnässä se, että kun me tehdään aika paljon yhteistyötä järjestöjen kanssa, siellä ei keväällä olla pystytty tarjoamaan edes jonotuspaikkoja. Se sitten ruuhkauttaa tilannetta koko kaupungin tasolla, Helsingin kaupungin perheneuvolan päällikkö Leena Lehikoinen sanoo.

Helsingissä perheneuvolan asiakasmäärä on toistaiseksi ollut edellisvuoden kaltainen. Loppuvuodesta odotetaan kuitenkin kiireistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja