Asumisoikeusasuntojen kysyntä nousi koronavuonna: "On alettu kaivata lisää tilaa kohtuullisella hinnalla"

8:36
Katso myös video: Asuntojen hinnat karkaavat kasvukeskuksissa kohtuuttomiksi

Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:ltä kerrotaan, että koronaepidemia on nostanut asumisoikeusasuntojen kysyntää. Asumisoikeusasuntoja tarjoavien yhtiöiden mukaan asuntojen hakijamäärät ovat kasvaneet merkittävästi tämän vuoden aikana.

– Koronaepidemia siirsi paljon työntekijöitä etätöihin. Kun on vietetty tavallista enemmän aikaa kotona ja tehty töitäkin siellä, on alettu kaivata lisää tilaa kohtuullisella hinnalla. Tämä näkyy muun muassa siinä, että isompia perheasuntoja on kysytty aiempaa enemmän, kertoo TA-Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Esa Mustonen.

Asumisoikeusasuntojen hakijamäärät lähtivät keväällä nousuun ja kasvu on kiihtynyt entisestään syksyn aikana.

– Asumisoikeusasumisen ja varsinkin vapaarahoitteisen vuokra-asumisen kustannusero on vuosi vuodelta kasvanut. Kun vapaarahoitteiset vuokrat ovat Helsingissä jo selvästi yli 50 prosenttia käyttövastikkeita korkeampia ja muualla pääkaupunkiseudulla eroa on yli 30 prosenttia, niin kyllähän asumisoikeusasuminen ymmärrettävästi houkuttelee, pohtii Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:n puheenjohtaja Jari Riskilä.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n tilaston mukaan Suomessa oli elokuun 2020 loppuun mennessä 50 600 asumisoikeusasuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja